Ne može žena uvijek biti kriva za sve - 5 situacija kada nije problem u vama već u muškarcu

Kod nas je već postalo normalno da kada nešto krene kako ne treba u braku, sa djecom u porodici, najčešće je žena kriva. 


Psiholog Irina Chesnova govori o životnim situacijama u kojima bi žena trebala razumjeti da je i njen muškarac ravnopravan učesnik u braku te da treba i on da preuzme odgovornost za svoje ponašanje i svoje postupke. Ne mora uvijek žena da bude glavni krivac za sve, ponekad je možda problem u muškarcu. 

1. Ne trudi se da zaradi novac; U poslednje vrijeme sve češće možemo čuti kako je žena ta koja treba da nadahnjuje muškarca. Ako žena nije u stanju da nadahne muškarca da radi velika djela u svom životu, onda se ona ne trudi dovoljno. 



Žena zaista može nadahnuti svog muškarca, ali ne sa nekim posebnim čarolijama ili posebnim postupcima. Ako muškarac nije željan uspijeha i ne trudi se da zaradi više novca kako bi svojoj porodici obezbjedio sve ono što im je potrebno, ni jedna žena ga ne može nadahnuti da napravi uspijeh.

2. Uvijek vam traži neku grešku; Sve što radite njemu ne odgovara i uvijek vam nađe neku grešku. Govori vam da ste drugačiji i on bi bio drugačiji prema vama. Ovo je jasna situacija koja pokazuje da nije problem u vama već u njemu. 



On je taj koji bi trebao promijeniti svoj pristup prema vama, a ne zahtjevati od vas da se mijenjate i prilagođavate njemu. 3. Često se vrijeđa kada mu nešto kažete; Ako kažete svom muškarcu da se ne osjećate prijatno kada vam on nešto obeća i ne ispuni obećanje, ili kada mu kažete da ne možete ići sa njim u posjetu njegovim roditeljima, a on se na to uvrijedi iako niste rekli ništa što bi ga moglo uvrijediti morate dobro razmisliti o tome. 

Mogao je odabrati bilo koju drugu reakciju umjesto te, ali on je odabrao da bude uvrijeđen. Time samo pokazuje koliko ne poštuje vas i vaša osjećanja. 4. Ima drugu ženu; Vanbračne veze su sve češće zastupljene kod nas u društvu iz različitih razloga. 

Ipak, nije uvijek supruga kriva za to što je muž odlučio da je vara. Muškarac može biti sasvim zadovoljan svojim brakom, može voljeti svoju ženu, a ipak potražiti vezu sa strane. Ako on sebi dopušta vanbračne veze to pkazuje kakve su njegove moralne vrijednosti. 

Samo on je odgovoran za svoje izbore i žena nema nikakve veze sa tim. 5. Zavisnost o porocima; Neki muškarci mogu imati brojne poroke te često mogu kriviti svoju suprugu za neke od njih. Sve dok budete mislili da su poroci vašeg supruga vaš problem, nećete moći napraviti ništa kako bi riješili problem. Morate shvatiti da ovaj problem nije nastao zbog vas niti vašom krivicom. 

Do preokreta će doći samo onda kada muškarac sam odluči da treba da prestane sa tim. Kada prizna sam sebi da se ne može kontrolisati, da ne šteti i sebi i drugima, tek tada može početi živjeti potpuno drugačiji život.

Pokreće Blogger.