Kako shvatiti da ste zaista voljeni - Jedan važan detalj na koji ne možete zažmiriti

Dokazi ljubavi su ogromni: poštovanje, razumijevanje, podrška i briga. Ali postoji jedna važna stvar bez koje, po mom mišljenju, nema prave ljubavi - ovo je sastanak. 


Sjećate li se kako smo u djetinjstvu sretno trčali do vrata kad se u njima upravo okretao ključ? Dočekivali smo mamu ili tatu, zagrlili ih, obradovali se što su se napokon vratili i u isto vrijeme pregledali torbe u potrazi za nečim ukusnim. 

Jer ih volimo više od bilo koga drugog na svijetu i svaki put smo sretni što ponovo možete čuti njihove glasove, zagrliti ih i poljubiti. Kažu da na ovaj svijet dolazimo sami, ali svi nas željno očekuju i slave naš dolazak. Sastanak je važan, jer se radi o ljubavi. Sjećam se da sam, došavši vozom iz dječjeg kampa, pogledao kroz prozor gdje su bili moji roditelji na peronu. Nisu nas prepoznali, jer su se sva djeca s mora vratila jednako preplanula i slična jedna drugoj, ali mi smo ih prepoznali čak kilometar dalje.

Ljubav znači da su došli, nisu me ostavili da čekam u samoći peronu. Sjećam se takođe jedne godine kada sam otputovala u posjetu svojim roditeljima. U povratku dolazim na aerodrom i očekujem da ću tamo zateći svog dragog, ali ljudi prolaze doćekuju jedni druge, a njega nema. Odlučim se da izađem van i pozovem ga. U tom momentu mi stiže poruka "Tu sam za 15 minuta". Izlazim napolje i zaista za manje od 15 minuta automobil se zaustavio ispred mene i vidjela sam širok osmijeh na licu svog muškarca. 

Ispostavilo se da je bila gužva u saobraćaju pa je zbog toga kasnio. Bez obzira što je razlog kašnjenja bio opravdan nekako sam osjećala tugu u srcu. Tada sam počela obraćati više pažnje na to kako ga dočekujem. Svi muškarci vole kada ih žena dočeka na vratima sa osmijehom na licu i kada ih isprati ujutro na posao. 

I žene vole istu stvar, a način na koji vas muškarac dočeka kada se vratite sa puta ili sa posla govori mnogo. Sastanci su važni jer upravo taj osjećaj, u tom trenutku kada se sretnete oči u oči sa osobom koja je došla da vas dočeka, neprocjenjiv. 

To je kao u djetinjstvu. Znači da ste voljeni, da niste ostali sami u ovoj ogromnoj dvorani zvanoj život. Svako od nas sanja o tome da ima nekoga ko će ga čekati i ko će ga dočekati sa osmjehom na licu svaki dan, bez obzira na sve.

Želite da saznate Vaš Najdetaljniji Godišnji Horoskop, ali ne onaj kakav nalazite na portalima ili tablodima, već Pravi Godišnji Horoskop! POSJETITE - www.godisnjihoroskop.info

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.