Kako shvatiti da ste zaista voljeni - Jedan važan detalj na koji ne možete zažmiriti

Dokazi ljubavi su ogromni: poštovanje, razumijevanje, podrška i briga. Ali postoji jedna važna stvar bez koje, po mom mišljenju, nema prave ljubavi - ovo je sastanak. 


Sjećate li se kako smo u djetinjstvu sretno trčali do vrata kad se u njima upravo okretao ključ? Dočekivali smo mamu ili tatu, zagrlili ih, obradovali se što su se napokon vratili i u isto vrijeme pregledali torbe u potrazi za nečim ukusnim. 

Jer ih volimo više od bilo koga drugog na svijetu i svaki put smo sretni što ponovo možete čuti njihove glasove, zagrliti ih i poljubiti. Kažu da na ovaj svijet dolazimo sami, ali svi nas željno očekuju i slave naš dolazak. Sastanak je važan, jer se radi o ljubavi. 



Sjećam se da sam, došavši vozom iz dječjeg kampa, pogledao kroz prozor gdje su bili moji roditelji na peronu. Nisu nas prepoznali, jer su se sva djeca s mora vratila jednako preplanula i slična jedna drugoj, ali mi smo ih prepoznali čak kilometar dalje.

Ljubav znači da su došli, nisu me ostavili da čekam u samoći peronu. Sjećam se takođe jedne godine kada sam otputovala u posjetu svojim roditeljima. U povratku dolazim na aerodrom i očekujem da ću tamo zateći svog dragog, ali ljudi prolaze doćekuju jedni druge, a njega nema. 



Odlučim se da izađem van i pozovem ga. U tom momentu mi stiže poruka "Tu sam za 15 minuta". Izlazim napolje i zaista za manje od 15 minuta automobil se zaustavio ispred mene i vidjela sam širok osmijeh na licu svog muškarca. 

Ispostavilo se da je bila gužva u saobraćaju pa je zbog toga kasnio. Bez obzira što je razlog kašnjenja bio opravdan nekako sam osjećala tugu u srcu. Tada sam počela obraćati više pažnje na to kako ga dočekujem. Svi muškarci vole kada ih žena dočeka na vratima sa osmijehom na licu i kada ih isprati ujutro na posao. 

I žene vole istu stvar, a način na koji vas muškarac dočeka kada se vratite sa puta ili sa posla govori mnogo. Sastanci su važni jer upravo taj osjećaj, u tom trenutku kada se sretnete oči u oči sa osobom koja je došla da vas dočeka, neprocjenjiv. 

To je kao u djetinjstvu. Znači da ste voljeni, da niste ostali sami u ovoj ogromnoj dvorani zvanoj život. Svako od nas sanja o tome da ima nekoga ko će ga čekati i ko će ga dočekati sa osmjehom na licu svaki dan, bez obzira na sve.

Pokreće Blogger.