Mi ne biramo ljude koji će ući u naš život, oni su već izabrani - Od sudbine ne možemo pobjeći

Koliko su nas samo puta uvjeravali da sami biramo pogrešne ljude za sebe. 


Kažu, sve to tvoja krivica. Pojedeš trulo voće pa kukaš kako te boli stomak. Govore nam da prestanemo birati pogrešne i mi pokušavamo, pažljivo biramo, dugo gledamo, ali na kraju napravimo istu grešku i pojedemo trulo voće. Svi ostali, koji su drugačiji neće ni gledati u našem smijeru.

Ono što je tačno u svemu tome jeste da privlačimo ljude čija se patnja i bol poklapaju sa našima, i čine savršen spoj. Ipak to nam ne donosi sreću. Prije ili kasnije ta osoba počinje na nas prebacivati svoju patnju, a mi odgovaramo onako kako smo do tada navikli.  Prihvatamo je.



Da biste se popeli na viši nivo, morate mnogo raditi na sebi, razumjeti sve ono što vas je duboko povrijedilo i naučiti nositi se sa tim. Tada će nam ta naša druga osoba pokazati drugo lice, ali u njemu će biti nešto što nam je već poznato iz prošlosti i prethodnih iskustava. 

Biće to još jedno bolno iskustvo. Čini se da nam sudbina svaki put daje isto, ali uz neke manje promjene. To je poput jedne te iste osobe, ali u različitim verzijama. I što se osoba bolje razumije, to je skladniji partner. Treba da shvatimo da nikoga ne možemo prevariti i da je partner naš odraz u ogledalu, odraz onoga kako se ponašamo prema sebi samima. 



Naš partner će se ponašati prema nama onako kako mu dozvolimo i onako kako se mi odnosimo sami prema sebi. I ne možemo samo tako otići i pobjeći već se moramo promjeniti. U suprotnom sudbina će nam dati isto. I ne možeš ni na koji način pobjeći od toga jer je naša sudbina već unaprijed odabrala osobe koje će ući u naš život. 

Te osobe će nas možda povrijediti, ali će nas naučiti i jako važne životne lekcije. Lekcije koje će nam pomoći da se promijenimo i ne dozvolimo nikada više da nas neko povrijedi ponovo.

Pokreće Blogger.