Iz ugla jedne žene: Zašto nema smisla udati se za muškarca čija plata pokriva samo hranu i račune

Većina muškaraca u našoj zemlji radi za minimalac ili ima platu nešto veću od minimalca. 


Njihova plata se uglavnom troši na hranu i režije, a neki dio svoje plate moraju izdvajati za ratu kredita. Zbog toga mnogi od tih muškaraca traže sebi ženu koja takođe radi i ima primanja kako bi mogli zajedno obezbjediti sve ono što je potrebno njihovoj porodici. 

Ako želi sebi i svojoj porodici obezbjediti ljetovanje ili zimovanje prisiljen je da radi dva posla, što može dodatno da ga iscrpi i učini nezadovoljnim. Ni ženama nije lako. Pored posla sa punim radnim vremenom njih kod kuće takođe čeka mnogo posla. Ručak se neće spremini sam niti će se kuća očistiti sama. Sve to čeka ženu po povratku sa posla. Situacija sama po sebi govori da oboje pate. Često se u takvim situacijama izgubi emocionalna veza između partnera. Počinju da žive za posao, umjesto da žive za svoju sreću. 

Niko ne kaže da ne bismo trebali raditi i živjeti samo iz vlastitog zadovoljstva, već svako poslovanje treba donijeti lično zadovoljstvo. Zašto nema smisla udati se za muškarca čija plata je dovoljna samo da se pokriju troškovi hrane i računa? Jer ćete se u tom slučaju morati oslanjati sami na sebe. Muškarac bi se trebao vratiti kući i uživati u udobnosti za koju bi žena trebala imati vremena da mu stvori, ali žena koja radi puno radno vrijeme to neće moći postići. Kada se muškarac ne može nositi sa svojom sudbinom hranitelja porodice, tada gubi svoju mušku suštinu. 

Iako njihov brak i dalje traje zbog djece ili zbog ličnog dobra, jedno drugome postaju nezanimljivi pa čak i dosadni. Muškarac mora biti uspješan u poslu kojim se bavi. Mora biti sposoban izdržavati ne samo sebe već i svoju porodicu. 

Kada njegova plata nije dovoljna ni za plaćanje računa, tada je vjerovatnoća da će imati skladan brak veoma mala. Muškarac je spreman za brak tek onda kada shvati da je odgovoran za svoju ženu i djecu i da su mu oni prioritet.

Pokreće Blogger.