Iz ugla jedne žene: Ako nisi spreman posvetiti se jednoj ženi nemoj mi ni oduzimati vrijeme

Nemam ni želje ni snage da te ubjeđujem da sam posebna jer ne želim da se upoređujem sa drugim ženama. 


Želim ti nešto reći kako bi me mogao bolje razumjeti, ja tražim iskrenu i čistu ljubav i ništa manje. Nisam onaj tip osobe koja se zadovoljava vezama za jednu noć. Ne tražim kratke romanse i otvorene veze. Nisam ona koju možete odvući u krevet i ujutro otići a da se i ne javiš. 

Možda ima mnogo žena koje pristaju na takve veze, ali ne i ja. Umorna sam od onih koji igraju razne igrice i koji se igraju sa nečijim srcem i osjećanjima. Ne treba mi čovjek koji će se samo prošetati mojim životom, koji neće ostati i koji će mi samo slomiti srce. 



Već mi je slomljeno više puta i ne zna da li bih mogla podnijeti da bude slomljeno ponovo. Možeš misliti da sam staromodna jer cijenim ozbiljne, tradicionalne veze i džentlmensko ponašanje, ali to je samo zato što sam umorna od svih ovih "modernih" muškaraca i lažnih veza. 

Ne treba mi muškarac koji će otići čim se pojavi prvi problem, ne želim privremenu ljubav i ne bojim se to reći. Moje vrijeme je jednako vrijedno kao i svačije drugo i ne planiram ga trošiti na vezu koja je vać na početku osuđena na propast. 



Zato nemoj da mi daješ lažne nade, ne govori da ćeš ostati ako to zaista tako ne misliš. Ako ne želiš ozbiljnu vezu sa mnom nemoj se miješati u moj život i nemoj započinjati ništa sa mnom. Ako ćeš me lagati i očekivati da ću ti vjerovati, nemoj mi prilaziti. 

Jer ja sam jedna od onih koji daju cijelu sebe u vezi i isto to očkuju zauzvrat. Iako je moje srce bilo slomljeno više puta ja i dalje vjerujem u pravu ljubav. Možda zvučim kao beznadežni romantik, ali ja vjerujem da na ovom svijetu svako ima svoj par. 

Želim bezuslovnu ljubav koja će trajati cijeli život. Ne želim dati svoje srce nezrelom dječaku koji ne zna želi li biti sa mnom ili ne. Ne želim dati svoje srce nekome ko nije spreman da voli. Ako si jedan od onih koji ne vjeruje u pravu ljubav nemoj mi se približavati. 

Nemoj ni da pokušavaš da me upoznaš ako u meni ne tražiš vječnu ljubav. Ako nisi spreman da mi budeš vjeran, nemoj mi prilaziti. Neću ti dozvoliti da mi slomiš srce. Već je dovoljno puta bilo slomljeno i povrijeđeno zbog čega više nisam ono što sam bila prije. 

Ipak, i dalje vjerujem u ljubav. Možda tražim previše, ali radije ću biti sama nego u lošoj vezi, zato mi nemoj davati nadu ako ne želiš ostati.

Pokreće Blogger.