Čuvajte se onih koji previše obećavaju, ta su obećanja uzaludna: Citati mudrog Konfucija za žene

"Nisam uznemiren ako me ljudi ne razumiju, ali sam uznemiren ako ja ne razumijen ljude"- Konfucije 


Čak i ako ste naučili da ne zavisite od mišljenja drugih, svađe i sukobi sa najbližima nas mogu izbaciti iz ravnoteže. Veoma je teško odabrati one ljude sa kojima možemo bez straha ići kroz život, ali to je nešto na šta se trebamo fokusirati kako ne bismo upropastili život sebi ili nekome drugome. 

Mnoge žene misle da za životnog partnera trebaju izabrati onoga ko je bolji od svih drugih, ali tu griješe. Treba odabrati one koji su najpogodniji, ne najbogatiji, najljepši i najuspješniji. Konfucije u svojim citatima govori o ljudima koje treba izbjegavati, a ti citati mogu biti jako korisni za žene. 



1. "Čuvajte se onih koji vam žele pripisati osjećaj krivice, oni čeznu za moći nad vama" Onaj ko je nezadovoljan svojim životom smatra da su mu drugi krivi za sve. Ne treba vam neko takav u životu. Postoji razlika ižmeđu čovjekovog neostvarenog potencijala i glupih pritužbi zbog činjenice da ništa ne dobija lako. 

Naučite da vidite tu razliku i nikada se u životu nećete povezati sa osobom koja je lijena i koja će vas iskorištavati. 2. "Veliki čovek postavlja stroge zahtjeve sebi, mali ih čovjek postavlja drugima." Ako muškarac nije zadovoljan vašim izgledom, on će vam sugerisati da posjetite kozmetički salon ili ako nije zadovoljan stepenom vašeg obrazovanja, on će vam reći da treba da idete na dodatno usavršavanje ili da završite fakultet. 



Ako vaš muškarac radi slične stvari to znači da on nije zadovoljan sa vama i želi da se mijenjate kako biste bili po njegovim mjerilima. Ako vas muškarac zaista voli, on vas voli upravo takve kakvi ste. Zahtjevi mogu biti poziv za buđenej. Ili će vas poboljšavati u nedogled dok se ne umorite, ili će shvatiti da se ne možete promijeniti i naći će drugu za sebe. 

3. "Čuvajte se onih koji previše obećavaju" Žene često znaju biti naivne i slijepo vjerovati u obećanja koja im muškarac daje. Ako muškarac puno obećava, a malo daje, vaš živote pored njega neće biti srećan. Često muškarci koji previše daju ne čine ništa kako bi ispunili svoja obećanja.

Pokreće Blogger.