Veoma su lojalni, ali ponekad pomalo naivni - 5 pozitivnih i negativnih osobina Lava

Lav je vatreni znak koji vlada Sunce, što objašnjava njegovui želju da bude u centru pažnje. Budući da je fiksni znak, ne voli promjene i više voli tradicionalne stvari. 


Vatreni element ima živahnu, strasnu i kreativnu energiju koja pomaže Lavu da bude u centru pažnje i blista blistavo bez obzira gdje se nalazili i šta rade. Njihovo prisustvo ne može se zanemariti, jer se njihova vatrena energija osjeća gdje god da se pojave. U nastavku pročitajte 5 pozitivnih i negativnih osobina osoba rođenih u znaku Lava. 

POZITIVNE OSOBINE: 1. Lojalnost; Lav je vjeran, cijeni odanost i očekuje odanost od drugih. Pouzdan je, odnosno čuvaće vaše tajne i biće vam vjeran. Lav će uvijek biti tu za vas i nikada nećete morati sumnjati u njega i njegovu vjernost.



2. Mudrost: Ako tražite savjet od Lava, budite spremni primiti upravo ono što ste tražili. Lavovi su jedne od rijetkih osoba koje se neće suzdržavati da vam kažu ono što misle. Lavovi će uvijek biti iskreni prema vama, iako njihova iskrenost pomalo može biti gruba. 

3. Strast; Lavovi su strastveni i izražajni, pa vam neće biti teško odgonetnuti njihove interese. To je posebno korisno u vezama, jer Lav nastoji uvijek da izrazi ono što želi. 4. Velikodušnost; Lavovi su jako velikodušni i darežljivi ne samo kada su u pitanju emocije i pažnja. 



Oni su u stanju dati vam zadnji dinar kako bi vam pomogli. 5. Odlučnost; Osobe rođene u ovom znaku su veoma odlučne i neće se zaustaviti dok ne postignu ono što su naumili. Njegovu odlučnost određuje njegov pozitivan stav koji mu pomaže da ide naprijed i suoči se sa svakom preprekom koja mu se nađe na putu. 

NEGATIVNE OSOBINE; 1. Pretjerano samopouzdanje; Jedna od najvećih negativnih osobina Lava je ta što je izuzetno samopouzdan. Jednom kada donese odluku o nečemu, teško ga je uvjeriti u suprotno. 2. Privlačenje pažnje; Osobe rođene u znaku Lava su poznate po tome što uvijek žele biti u centru pažnje zbog čega ponekad može ostaviti utisak sebične osobe. 

3. Naivnost; Lavovi imaju veliko srce i uvijek su spremni pomoći drugima zbog čega često budu razočarani. Veoma ih je lako iskoristiti zbog njihove velikodušnosti i lakovjernosti. 4. Arogancija; Zbog svog prevelikog samopouzdanja znaju biti veoma arogantni. 

Oni sve čine za lično zadovoljstvo i često odbacuju one koji ne slijede iste ciljeve i stavove kao oni. 5. Tvrdoglavost; Lavova jaka odlučnost se ponekad graniči sa tvrdoglavošću. Njihova jaka želja da sve urade sami ih često sprječava da traže pomoć od drugih.

Pokreće Blogger.