Pravi muškarac se pokaže u trudnoći: Nije dovoljno biti samo podrška ženi već mnogo više

Nedavno je moja supruga rodila. Ono što je nevjerovatnoje da se ovih 9 mjeseci čekanja na novi život pokazalo potpuno drugačije od onoga što sam očekivao. 


Vidite, u filmovima nam trudnoću prikazuju kao nježan, lijep i srećan period. Žena ostane trudna, suprug je presrećan i 9 mjeseci kasnije dolazi beba. Sve se prihazuje bez detalja i činjenica. U stvarnosti je sve totalno drugačije.

Ovo nije samo 9 mjeseci teškog života, to je 9 mjeseci drugog života koji nikada nije postojao i na koji vas niko ne upozorava. Zbog toga želim da podijelim sa vama svoje iskustvo kroz trudnoću. 1. Prvi mjesec - Mučnine; Stomak kod moje supruge se još uvijek ne vidi, fizički se nije promijenila ni na koji način, a onda iznenada počinju mučnine. 



Moja supruga odjednom počinje da mrzi svu hranu u kući, prestaje kuhati jer joj je muka od mirisa hrane. Kuhanje preuzimam ja ili često naručujemo gotovu hranu. 2. Drugi mjesec - Mučnina i dalje traje; Od svega joj je muka. 

I dalje ne jede većinu hrane pa pažljivo biramo hranu u marketu koju će ona moći da jede. Ja i dalje kuham jer joj miris hrane i dalje smeta. Ipak smo imali sreće jer sam čuo mnogo slučajeva gdje žene imaju toliko jake mučnine da izbjegavaju skoro svu hranu cijelu trudnoću. 



 3. Sredina trudnoć; Mučnine su napokon prošle, supruga je počela da jede i kuha, ali su se pojavile druge brige. Stomak moje supruge raste, beba se razvija i moramo redovno posjećivati ljekara. Moja supruga je bila trudna u toku zime, koja je bila veoma hladna te godine. 

Samo sam se plašio da se negdje ne poklizne na led i da padne. 4. Morate stalno biti supruzi pri ruci; Morao sam stalno ići sa suprugom na preglede, voditi je u bolnicu i nazad. Strijepnje i brige oko toga da li će sa bebom sve biti u redu su nam zadavale strašne glavobolje. 

Na sreću cijela tzrudnoća je prošla dobro i beba se dobro razvijala. 5. Kraj trudnoće; Trbuh moje supruge je veoma veliki. Teško joj je hodati pa nam odlazak bilo gdje predstavlja veliki problem. Sjedenje, spavanje, savijanje, sve joj je teško. 

Ponovo se vraćaju nervoza i mučnine. Kako se približava termin razmišljamo samo o tome kako će sve proći i molimo Boga da sve prođe kako treba. 6. Zdravlje majki; Kada žena ostane trudna svi mi se fokusiramo na dijete i njegovo zdravlje, a zaboravljamo na zdravlje žene koja ga nosi. 

Zaboravljamo da od njenog zdravlja zavisi i zdravlje djeteta. Smatra se da ako djetetu nedostaju minerali i vitamini, ono izvlači sve iz majke. Stoga žene postaju sive, stare, postaju krhke. Zdravlje im se može ozbiljno pogoršati i može im biti jako teško da se oporave od poroda. 

7. Porod; Oboje smo bili jako nervozni i plašili smo se kako bi cijeli porod mogao proći. Na svu sreću sve je prošlo u najboljem redu i moja supruga je imala porod kakav bi žene mogle samo poželjeti. 8. Poslije trudnoće sam ozbiljno preispitao svoj odnos prema supruzi i ženama uopšte; Roditi dijete je ogroman posao i veliki rizik. 

Mnogo je teških izbora i odluka zbog kojih bi kasnije mogli požaliti. Sada mi je jasno zašto žene toliko brinu o bebama. Ipak su one živjele 9 mjeseci u ženi i zajedno su prošli proces poroda. Žene ulažu mnogo truda i sredstava u dijete kojih mi muškarci nismo ni svjesni. 

O zdravlju da i ne govorim. Tu takođe postoje brojni rizici. Dijete je velika odgovornost i potrebno mu je obezbjetiti mnogo toga, a najviše ljubavi i sigurnosti. I sada razumijem zašto se žene ne žele odreći svoje djece u slučaju razvoda, ipak su djeca dio njih, a dijela sebe se ne možete odreći. 

Zato želim da poručim svim muškarcima, brinite o svojim ženama za vrijeme trudnoće i poslije poroda. Teško im je, ali uz vašu pomoć će im biti lakše.

Pokreće Blogger.