Način na koji se ponašate sa drugima odraz je vašeg ponašanja sa porodicom

Svakodnevna komunikacija sa drugima ponekad može biti ljubazna i ugodna, a ponekad strašna i neugodna. 


Kada nam se ovo dogodi možemo biti povrijeđeni jer nije pošteno da se prema nama neko ponaša loše, a još manje kada nas ne poznaju. To nam se rjeđe dešava kada se sa nekom osobom sretnemo lice u lice, nego kada sa nekim komuniciramo preko društvenih mreža. 

Ljudi na društvenim mrežama se često kriju iza svojih profila što im omogućava da ponižavaju i vrijeđaju druge. Tek kada sam shvatila da drugima dajemo ono što nosimo u sebi, moj stav se potpuno promijenio, a uvijek sam se trudila da budem dobra prema drugim ljudima. 



Način na koji se ponašate pema drugim ljudima odraz je vašeg ponašanja u porodici. Ako ste bezobrazni prema neznancu, ništa vas ne sprječava da se tako ponašate i kod kuće. Situacija se može dodatno zakomplikovati ako u kući ima djece jer oni uče iz onoga što vide. 

Ako se vi loše odnosite prema partneru i prema djeci, nemojte očekivati da oni budu ljubazni prema vršnjacima i komšijama. Ponašajte se prema drugima onako kako želite da se drugi ponašaju prema vama. Ovo je zlatno pravilo u ljudskim odnosima. 



 Ne možete očekivati od nekoga da se prema vama ponaša lijepo ako se vi prema toj osobi ponašate loše. Niko ko se negativno odnosi prema životu ne može se dobro ponašati prema drugima. Budući da svi imamo različit pogled na svijet, svako od nas mora naučiti poštovati te razlike i mišljenje drugih.

Moramo biti spremni učiti na tuđim greškama i njihovim manama kako ne bismo ponavljali iste greške. Moramo naučiti kako da brinemo da se drugi osjećaju dobro oko vas. Svako od nas želi ugoditi ljudima do kojih mu je stalo, a loš odnosom prema drugima nam ne pomaže. 

Život je ponekad jako težak, a jedna ljubazna riječ može napraviti veliku razliku između tmurnog i lijepog dana. Svijetu je potrebno više ljubaznih ljudi. U svijetu se dešavaju mnoge ružne stvari, ali trebamo shvatiti da jednim osmijehom i jednim pozdravom možemo nekome uljepšati dan.

Pokreće Blogger.