Ako je sam ne znači da mu nešto fali: Kako žive muškarci koji radije biraju samački život nego brak

Izbjegavanjem veze ne mora da znači da će vam život biti tmuran i jednoličan. Odsutnost partnera otvara nove vidike i pruža veću slobodu izbora. 


Upravo to misli većina jačeg spola, odlučivši napustiti veze i živjeti samački život po vlastitim pravilima. Kako onda žive muškarci koji u umjesto braka i veze izabrali živjeti samački život. 1. Svakodnevni život; Mnogi muškarci su priznali da sa zadovoljstvom uče tajne kuvanja, a mnogi su mišljenja da ni kupovina gotove hrane nije loša opcija te da nije mnogo skuplja od kuvanja. 

Kada je u pitanju čišćenje i održavanja urednosti, moramo priznati da postoje muškarci koji su uredniji i pedantniji od mnogih žena. Ipak, veliki broj njih smatra da nije skupo platiti nekoga ko bi jednom sedmično došao i napravio red u njihovom stanu. 



2. Lični život; Mnogo je stvari na svijetu koje pomažu da uživate u životu, posebno ako niste vremenski ograničeni i ako niste u vezi. Tada imate više vremena za samousavršavanje, odmor i zabavu. Što se tiče privremenih veza, one mogu postojati, ali bez emocionalnih i drugih veza. 

Sve nekako ide samo od sebe, lako i prirodno. 3. Finansije; Slobodan muškarac sav novac koji zaradi troši samo na sebe za razliku od svojih zauzetih kolega. Oni imaju dovoljno novca da se zabavljaju, ali i da nešto uštede i ulože u ostvarivanje svojih životnih ciljeva. 



4. Društveni život; Zbog slobodnog vremena koje imaju u izobilju sastanci sa prijateljima i porodicom im postaju navika. Samci se razlikuju od oženjenih po postojanju nepopustljivog položaja. Rade ono što vole, imaju jasne smjernice i niko ih ne zatrpava nepotrebnim emocijama, potrebom da žive za druge i rade na tuđim snovima. 

5. Zdravlje; Neka istraživanja su pokazala da su slobodni muškarci srećniji, pozitivniji i zdraviji u odnosu na oženjene muškarce. Htjeli mi to priznati ili ne, brak ima veliki uticaj na zdravlje muškarca naročito ako njegov brak nije srećan. Stres koji žena može da prenese na muškarca može biti veoma loš za njegovo zdravlje.

Pokreće Blogger.