Ako je odlučio otići nećeš ga zaustaviti: 5 beskorisnih načina kojima žene žele zadržati muškarca

Kada žena osjeti da se njena veza bliži kraju te da bi je muškarac mogao napustiti, ona tada počinje da radi sve kako bi izbjegla najgori scenario. 


Mnoge se služe raznim manipulacijama samo kako bi zadržale partnera pored sebe. Često zaboravljaju da ako je muškarac odlučio otići ne postoji način da ga zadrže. U ovom članku ćemo vam ukazati na neke greške koje žene često čine i načine na koje se ponašaju zadržati muškarca. 

1. Pokušava biti što bolja; Mnoge žene počinu češće kuvati omiljena jela svojih muškaraca, u potpunosti se prilagođavaju muškarcu i čine sve ono što nisu činile prije, a trebale su. Muškarac će shvatiti ako ove radnje nisu iskrene i ako su usmjerene samo na to da ga zadrže da ostane što duže. 



2. Plače i moli; Ženske suze ponekad mogu iznervirati muškarca do te mjere da on svoju odluku da ode sprovede i prije nego što je planirao. 3. Pravljenje drame; Skandali, prijetnje i pitanja poput "Ko si ti bez mene?" mogu biti čak veći okidač od suza. 

Niko ne može zabraniti tugovanje, ali vika, razbijanje posuđa, prijetnje ne samo da kod muškarca izazivaju želju da ode, već da pobjegne glavom bez obzira. 4. Manipulusanje i ucjene; Najčešća i najveća greška koju žene mogu napraviti je pokušaj manipulacije sa djecom. 



Djeca nikako ne bi smjela biti alat za rješavanje porodičnih problema. Djeca su djeca i oni ne razumiju većinu stvari oko kojih se odrasli svađaju. Oni samo žele svoju mamu i tatu, a ne da moraju da biraju između njih. Pretnje sudovima, oduzimanje imovine i novca, ucjene nekim informacijama - sve ovo je izuzetno nisko i nije fer prema osobi sa kojom ste priveli jedan period života i gradili porodicu. 

5. Pretvaranje da joj nije stalo; Nije rijedak slučaj da ljubav između partnera nestane i tada je partnerima lakše razići se. Ali čak i da je tako, ne biste se trebali praviti ravnodušnima i pokazivati da ljubav možda uopšte nije ni postojala. Najbolja opcija za oboje je da ostanete u što boljim odnosima.

Pokreće Blogger.