Svako spava u svojoj sobi i ne ulazi bez kucanja - 3 promjene koje su nam spasile brak

Prije godinu dana suprug i ja smo odlučili da svako od nas ima svoju sobu kako bi mogli obavljati svoje aktivnosti koje se ponekad veoma razlikuju. 


Moj suprug, na primjer, voli glasno slušati muziku, a ja volim čitati u tišini ili gledati neku emisiju na tv-u. Pored toga, ja radim od kuće i ponekad razgovaram sa klijentima preko interneta, a ti razgovori često znaju biti veoma dugi i napeti. 

Zato smo odlučili da kupimo veći stan u kojem bi svako imao svoju sobu. Nakon godinu dana naš život se promijenio u pozitivnom smislu. 1. Ulazak u sobu uz kucanje je jedna od najboljih odluka koju smo donijeli. Pravo je uživanje kada možete sjediti u sobi i raditi bez da vam bilo ko upadne u sobu i ispituje vas šta radite. 



Kao dijete imala sam svoju sobu, ali su vrata uvijek morala biti otvorena kako bi roditelji u svakom momentu mogli ući i vidjeti šta radim. Uvijek sam se morala opravdavati za ono što radim, ali razumijem da moji roditelji to nisu činili iz zlobe. 

Jednostavno su navikli živjeti na takav način. Sada mogu lijepo reći svom suprugu da sam zauzeta ako ne želim razgovarati sa njim i ne želim da me prekida u poslu. I što je najbolje od svega on se ne ljuti zbog toga već jednostavno radi svoj posao. 



2. Imati svoj lični prostor je neprocjenjivo. Otići u svoju sobu i raditi ono što vam srce želi je neprocjenjivo. Zadovoljstvo i udobnost se ne mogu opisati. Još jedna stvar, u svojoj sobi mogu sve urediti onako kako ja želim bez da ikoga pitam za dopuštenje. 

3. Ponekad je i zabavno. Najvažniji je sveukupni osjećaj da postoji vaš prostor i da postoje jasne granice. Počinjete više poštovati svoj prostor i prostor svog partnera. Ponekad se osjećam kao da komuniciram sa muškarcem koji još uvijek nije moj i ne znam  da li će on reći DA ili NE na neke moje prijedloge ili neku vrstu bliskosti.

Odvojene sobe nam omogućavaju da se ponekad ponašamo kao da smo još uvijek u vezi, a ne u braku i to je takođe imalo dobar uticaj na naš odnos i naš brak.

Pokreće Blogger.