Iz ugla jedne žene: Zašto je danas sve veći broj neoženjenih muškaraca starijih od 35 godina

Danas je sve veći broj neoženjenih muškaraca starijih od 35 godina. 


Muškarci su sigurni da nemaju šta tražiti u matičnom uredu i jako teško im je da se odluče na ovaj korak. Možda ako malo bolje pogledate razlozi leže u sledećim stvarima. 1. Mnogi muškarci kada pređu 35 smatraju da su već previše stari za brak, neki nemaju obezbjeđenu finansijsku i stambenu stabilnost, ili jednostavno nemaju želje da osnuju porodicu. 

Mnogi muškarci su sigurni da mogu dobro živjeti i bez supruge. Smatraju da svakodnevni život uništava ljubav, a nesuglasice su svakim danom sve češće. Da biste uspjeli sačuvati zdrav razum morate ostati prisebni i biti prilagodljivi, pa im  je mnogo lakše da budu sami nego da sa nekim dijele život.



Žene istih godina bi ih trebale slušati i prilagođavati im se, a mlađe žene bi ih trebale podržavati. Mnogi muškarci jednostavno nemaju želju da se ožene samo da bi osnovali porodicu. 2. Neki muškarci sebe smatraju previše mladima da bi sebi oduzeli slobodu. 

Sigurni su da mogu voditi slobodan i samački život do 40-45, a poslije šta bude. Smatraju da ako se vjenčaju prije, sami sebi uskraćuju slobodu, te mogu zaboraviti na svoje snove, ciljeve i težnje. Misle da će se, kada se vjenčaju, sve vrtiti oko žene i da će stalno morati ispunjavati sve njene želje i prohtjeve. 



3. Mnogu muškarci često svoj život posvete samo jednoj ženi. Emocionalno se vežu za nekoga sa kim mogu imati dobar odnos bez obaveza ili privremeni zajednički život ne želeći da se odmah vjenčaju. Muškarci često danas smatraju da je mnogo pametnije fokusirati se na svoje lične rezultate i ne zamarati se brakom. 

Smatraju da bi žene svojim riječima i postupcima mogla ugušiti motivaciju umjesto da je poveća. Fokusirajući se na sebe i svoje rezultate idu korak po korak ka svom cilju bez nekokoga ko bi ih mogao sputavati na njihovom putu ka uspijehu.

Pokreće Blogger.