Iz ugla jedne žene: Budi žena koja zna kada je vrijeme za odlazak

Ponekad i ne shvatamo koliko je naša duša isprepletena sa nečijom dušom dok ne pokušamo otići. Uvijek tražimo razlog da ostanemo. 


Čak i onda kada razloga nema, mi ih pronalazimo iako ne bismo trebali. Bojimo se biti sami. Bojimo se da nas niko drugi neće voljeti. Mislimo da će biti teško započeti nešto novo i pronaći nekoga novog, zato ostajemo. U stanju smo čak i kriviti sebe samo da bi ostali, a ne shvatamo da nas to čini jadnima. 

Svim silama se trudimo da ostanemo u vezi,a ne shvatamo da nam je bolje da odemo. Ne shvatamo da ostajanjem samo pravimo stvari gorima neko što jesu. Niko ne bi trebao ostati u vezi koja mu ne odgovara i koja je loša za njega. 



Budi žena koja je spremna otići onda kada shvati da joj veza više ne odgovara. Sa osobom sa kojom ste u vezi vam treba biti ugodno. Veza ne bi trebala da vam bude kazna. Budi žena koja nikome ne dozvoljava da je ne poštuje. Koja ne dozvoljava da je bilo ko vrijeđa i naziva pogrdnim imenima. 

Budi žena koja neće čekati da se on promijni, koja će biti spremna otići kada shvati da on nije ključ njene sreće. Budi žena koja ne nasjeda na laži. Budi žena koja mu neće povjerovati svaki put kada joj kaže da je voli samo zato da bi ostala pored njega. 



Budi žena koja neće ostati iz navike, jer u vezi koja je postala navika nema ljubavi. Budi žena koja je spremna otići čak i ako je teško otići, znaj da te to neće upropastiti. Možeš plakati, ali to je zato što su tvoja osjećanja bila stvarna , a ne zato što želiš ostati. Budi žena koja se ne plaši rizikovati, jer duboko u sebi znaš da je vaša sreća važna. 

Budi žena koja je spremna slomiti vlastito srce tako što će napustiti onoga ko je nije dostojan. Budi ona žena koja se ne boji otići jer zna da će njeno srce zacijeliti. Budi žena koja zna da zaslužuje više od života, koja zahtjeva iskrenost, ljubav i poštovanje i ne pristaje na ništa manje.

Pokreće Blogger.