Svi događaji u našem životu imaju svrhu - Spoznajte istinsku sreću uz 7 Indijskih mudrosti

Indijanci su veoma mudar narod. Oni vjeruju da je sve na ovom svijetu živo i da sve ima svoju svrhu. 


Indijanci imaju običaj da kažu da sve na svijetu ima svoju pjesmu, što znači da je sve na svijetu važno i da svaki događaj ima svoju svrhu. Duhovni razvoj je važniji od materijalnog; Iako danas mnogu vjeruju da su materijalne stvari veoma važne Indijanci i dalje vjeruju da je duhovni razvoj važniji od bilo kakvog materijalnog bogatstva. 

Oni smatraju da je za čovjeka najvažnija stvar razvoj duha i tijela. Iako su Indijanci usvojili strukturu američkog društva, još uvijek vjeruju da je snažna osoba puno sretnija od bogate, ali slabe. Budite velikodušni prema onima koji su zalutali; Ako je neka osoba učinila nešto loše ne treba odmah da okrenete glavu od nje.



Objasnite joj zašto su njeni postupci pogrešni i pokažite joj kako da ispravi grešku. Nemojte nikome nametati svoje mišljenje niti suditi nekome zbog zbog nekih grešaka koje je učinio. Uvijek težite harmoniji; Indijska mudrost kaže: "Ne bacajte svo drvo u jednu vatru." To znači da je u teškim situacijama važno donositi jednostavne odluke i rješavati jedan po jedan dio problema. 

Ovo je najbolji način da lakše i brže nađete rješenje za problem. Sjedinite se sa prirodom; Biljke, životinje i sve ostalo što nas okružuje se treba tretirati kao najdragocjenija stvar koju imamo. Priroda nam daje hranu, zrak, svjetlost i sam život. 



Morate češće ići u prirodu ako želite da se napunite energijom i morate naučiti poštovati prirodu i ono što nam ona pruža. Čutanje je ponekad bolje od bilo kakve riječi; Mnogi su čuli da sreća voli tišinu . Indijanci su u to vjerovali i od pamtivijeka. 

Oni i dalje uče svoju djecu da ne možete tračati, ne možete lagati i hvaliti se svojim bogatstvom. "Svaka riječ je važnija od najprikladnije bačene sjekire", kaže drevna indijska mudrost. Najvažnije je uvijek skriveno u riječima i djelima. To je riječ koja je početak sreće i nesreće. 

Materijalne stvari ne donose sreću; Indijanci smatraju da su stvari stvorene da se dijele i to je ujedno i jedna od principa kojih se Indijanci drže. Volite i štitite svoje najmilije. Za Indijance su pleme i porodica uvijek bili na prvom mjestu. 

Sve ono što nam može pružiti sreću se skuplja u porodici. Oni vjeruju da osoba ne smije biti samotnjak jer sva naša snaga leži u prijateljstvu, ljubavi i dobroti. Sreća je u porodici, a prilika da se brinemo o nekome i zaštitimo ga, vratiće nam se višestruko.

Pokreće Blogger.