Mihail Labkovski: Razlog zbog kojeg privlačimo loše partnere se možda krije u našem djetinjstvu

Poznati ruski psiholog Mihail Labkovski ističe da postoje opravdani razlozi zbog kojih neke osobe u svoj život privlače pogrešne i često toksične ljude. 


On ističe da je ljubav često odraz iskustva koje nosimo iz djetinjstva. Emocije koje smo osjećali prema svojim roditeljima, kasnije prenosimo na partnera i nazivamo ih ljubav. One osobe koje u u djetinjstvu bile prihvaćene i voljene se najčešće zaljubljuju u partnere koji im uzvraćaju ljubav. 

Žena kojoj je pruženo mnogo ljubavi u djetinjstvu neće pridavati puno pažnje muškarcu koji joj se nije javio poslije prvog sastanka. Ona će jednostavno nastaviti dalje živeći svoj život. Možda će se osjećati razočaran, ali neće posvećivati puno pažnje tome. 



Takođe postoje oni ljudi koje odbijan je privlači pa se takve osobe najčešće zaljubljuju u partnere koji im ne uzvraćaju ljubav. Takve osobe najčešće u djetinjstvu nisu dobijale dovoljno ljubavi i pažnje od svojih roditelja. za njih ljubav predstavlja vječitu borbu i smatraju da, ako žele zaslužiti ljubav, moraju proći kroz neke teškoće. 

Ovakve osobe često zaglave u toksičnoj vezi sa manipulativnim partnerom i često imaju više toksičnih veza. Takođe, mnoge osobe su u djetinjstvu bile izložene emocionalnoj ucjeni, pa su na primjer kao nagradu za lijepo ponašanje dobijali poljubac ili zagrljaj od roditelja. 



Takve osobe se na sve načine trude da se dopadnu drugim ljudima pa su spremne da naprave svaku promjenu koja je potrebna. Tako odbacuju svoju pravu ličnost i prirodu. Preduslov za kvalitetan ljubavni život je da prvo naučite da volite sebe. 

Pružite sebi svu nježnost i pažnju za koju ste bili uskraćeni u djetinjstvu. Budite manje samokritični i njegujete poštovanje prema sebi.

Pokreće Blogger.