Pismo oca sinu: Traži ženu kojoj možeš da se diviš i pored koje ćeš postati bolji čovjek

Kada si bio mali jednom si rekao mami da želiš da se oženiš njome kada porasteš. 


Kako smo se samo lijepo nasmijali tome. Sada kada si odrasto, znaš da to nije moguće, ali tada si to rekao jer ona ima sve one kvalitete koje si želio da ima tvoja žena. Tek ti je 20 godina i vjerovatno ćeš imati nekoliko djevojaka prije nego što se oženiš, ali treba da znaš da ne trebaš svoje vrijeme gubiti sa nekim ko ti ne odgovara i ne trebaš praviti greške zbog kojih ćeš kasnije žaliti. 

 Traži ženu koja je bolja od tebe, ženu kojoj se diviš ne samo zbog njene ljepote, već i zbog njene pameti, stava i načina na koji se ponaša prema porodici i prijateljima. Kada nađeš nekoga ko je bolji od tebe, automatski ćeš i ti željeti da budeš bolja osoba pored nje. 



Nije važan njen socijalni status niti njena religija, nije važno koliko prijatelja ima i da li je visoko obrazovana. Ništa od toga nije važno. Važno je da li se ti pored nje osjećaš kao bolja osoba. Budi džentlmen. Pridrži joj vrata, ponesi joj torbu daj joj svoju jaknu kada je hladno da se ne smrzne. 

Svaki dan joj govori koliko je lijepa. Poštuj njene roditelje, čak i kada je ona ljuta na njih, poštuj ih. Budi joj podrška, ohrabri je da radi neke nove stvari da stiče nova iskustva. U svakom trenutku poštuj njeno mišljenje i njene odluke. Ona će ti biti zahvalna na tome i zbog toga ćete voljeti još više. 



Nemoj da je vrijeđaš, ni nju ni njenu porodicu, imaj poštovanja. Ako joj kažeš da ćeš nešto uraditi, uradi to i nemoj je iznevjeriti. Budi zreo muškarac i održi svoju riječ. Ne šalji joj poruke već razgovaraj sa njom. Ako pogriješiš, priznaj da si pogriješio i pokušaj to da ispraviš. 

Uvijek slušaj nju, ne druge ljude. Vas dvoje ste važni, ne ono šta drugi pričaju. Dozvoli joj da ispriča svoju stranu priče. Budi svojoj supruzi najbolji prijatelj, neko kome može da vjeruje i na koga može da se osloni. 

Imaj na umu da je ljubav strpljiva i ljubazna, ljubav ne zavidi niti se hvali, nije arogantna ni bezobrazna. Ljubav je čudo koje se dešava svima koji vole i znaj da što više ljubavi daš više ćeš je dobiti nazad.

Pokreće Blogger.