Kineska Nova godina 12.02. - Privucite sreću, ljubav i bogatstvo u par jednostavnih koraka

Kineska Nova godina se svke godine obilježava u različito vrijeme, a ove godine pada 12. februara, prema kineskom kalendaru, 2021. godina je godina Bivola. 


Običaj je da se ne Kinesku Novu godinu pali vatra i vatromet kako bi se otjerali zli duhovi i privukla sreća za cijelu godinu. Nova godina nije potpuna bez poklona, a za kinesku novu godinu je običaj da se pokloni razmjenjuju za vrijeme svećane većere. 

U noći između 12. i 13. februara treba upaliti sva svjetla u kući kako bi se otjerali zli duhovi i privukla sreća. Na dan praznika se ne ćisti već se sve mora obaviti prije. Takođe na ovaj praznik se trebaju izbjegavati svađe jer bi one mogle uticati na sreću u toku cijele godine. 



Ako želite da privučete ljubav za kinesku novu godinu to možete postići uz pomoć figurica u paru kao što su mandarinske patke, golubovi ili labudovi. Odabrane stvari stavljaju se u spavaću sobu tako da ljubav dolazi brže. Kao što ptica ne može letjeti bez krila, tako ni ljubav ne može živjeti bez para. 

Ako želite privući finansijsku dobit za kinesku novu godinu uzmite jednu crvenu kovertu i u nju stavite jednu novčanicu, koja ne smije biti stara i pocjepana i nekoliko kovanica. Zatvorite kovertu i ostavite je na jedno mjesto sa kojeg ga nećete pomjeradi cijelu godinu. 



Na taj način ćete privući povoljne finansisjke tokove i zaštititi se od siromaštva. Ako želite privući sreću u noći kineske nove godine trebate ukrasiti svoj dom crvenim lampionima. Vjeruje se da crvena boja tjera svaku opasnost i privlači pozitivne promjene u život. 

Na dan proslave kineske nove godine pažnja se poklanja znakovima . Istočnjačka mudrost pomoći će vam da zaobiđete probleme, unesete prosperitet u život na duže vrijeme, a takođe će dobiti i naklonost novog zaštitnika.

Pokreće Blogger.