Iz muškog ugla: Ako neprestano tražite razloge da spasite svoj brak - Bolje se razvedite

Ako ste u sretnoj vezi, ne morate pronaći načine da je spasite. 


Ako imate stalne probleme u vezi i stalno radite nešto da je spasite, ne vrijedi. Čak i ako oboje radite na svojim problemima, čak i ako se oboje istinski volite i želite da stvari budu bolje, ništa neće da uspije kada ste stalno fokusirani na spašavanje vaše veze. 

Naravno, svaka veza ima teške periode. Ali ako nemate dobrih perioda veze, ako prelazite sa rješavanja jednog problema na drugi, vrijeme je da se zaustavite i zapitate šta zapravo pokušavate da riješite ili spasite. 



Lično sam prestao da pokušavam spasiti ono što ne ide i pustio sam da se naš brak raspadne. Prestao sam vjerovati da će beskrajni kompromisi i razgovori raščistiti ogromnu gomilu problematičnih pitanja i magično nas pretvoriti u ljude koji su sretni što su zajedno. 

Dozovolio sam sebi da idem dalje. Život mi je postao mnogo lakši, kao da mogu ponovo da dišem. Čini se kao da se i moja bivša supruga osjeća tako, što me čini još i srećnijim. Ne sumnjam da smo donijeli ispravnu odluku, žao mi je samo što to nisam učinio ranije, što nisam slušao srce kada mi je govorilo da naša veza neće biti bolja. 



Ne želim da me pogrešno shvatite, vjerujem da se problemi mogu riješiti ali nemojte sebi dozvoliti da većinu vašeg vremena u vezi provodite rješavajući probleme i pokušavajući vezu održati u životu.

Uredu je okončati stvari koje ne funkcionišu, a to je vrlo važno da razumijete. Važno je prepoznati ako zajednički život uzrokuje više boli nego rastava braka. Ovo je ljubav, oslobodite osobu nečega lošeg, čak i ako ste to vi.

Pokreće Blogger.