Nevjera nije najgore što vam se može desiti - Kada je prihvatite možete naučiti 5 važnih lekcija

Kada se sjetim kako sam se osjećala nakon što sam otkrila da je moj suprug bio nevjeran, još uvijek osjećam veliko žaljenje i bol u srcu. 


Oni koji su prošli kroz to će me razumjeti jer to ne utiče samo na vaš odnos, već i na vaše samopoštovanje i na djecu. Teško vam je razumjeti šta se zaista dešava i pokušavate da nađete krivca. Ponekad sam vjerovala da je moj život besmislen i mislila sam da nisam sposobna nastaviti živjeti dalje. 

Imala sam oshećaj da se cijeli moj svijet raspada, da su svi moji snovi srušeni i nisam imala ni želje ni snage da nastavim dalje. To je bio jako težak period za mene, ali danas, nekoliko godina kasnije, Osjećam se mnogo bolje i spremna sam otvoreno govoriti o lekcijama koje sam naučila iz tog svog bolnog iskustva. 



1. Komunikacija je presudna; Da biste imali dobru i uspješnu vezu komunikacija je ključna stvar. Nemojte pretpostavljati da vaš partner zna šta treba učiniti ili reći. Niko nije u stanju da vam čita misli i zato je razgovor jako važna stvar u svakoj vezi. 

Razgovarajte o svemu onome šta vas muči i šta vam smeta i nemojte skrivati svoje emocije bile one pozitivne ili negativne. Uvijek se trudite da nađere rješenje za probleme u kojima se nađete i nemojte probleme guradi pod tepih. Oni se neće riješiti sami od sebe.



2. Obostrano poštovanje; Ono što je jako važno u svakoj vezi je da se partneri poštuju i da se ne vrijeđaju međusobno. Partneri trebaju poštovati slobodu jedno drugoga, snove, želje i potrebe. Poštujte partnerovu privatnost i ako mislite d nešto krije od vas pokušajte razgovarati o tome bez pritiska i osuđivanja. 

3. Otkrijete koliko ste zaista jaki; Mnoge osobe strahuju od samoće i plaše se da neće moći nastaviti živjeti svoj život bez partnera. Međutim, kada diživite nevjeru vi tek tada otkrijete snagu koja se krila u vama. Tek tada shvatite koliko ste sposobni boriti se i biti osoba kakva ste uvijek željeli biti. 

4. Prijateljstvo sa bivšim partnerom; Normalono je da jedno vrijeme mržimo onoga ko nas je povrijedio, ali kako vrijeme prolazi rane će zarasti. Tek tada možete razmišljati o prijateljstvu sa bivšim partnerom, a naročito ako imate djecu. 

Možda vam se to u početku može činiti nemoguće, ali imajte na umu da je sve u opraštanju i sazrijevanju. 5. Nije vam suđeno; Kada se žaljubimo u nekoga, vjerujemo da je upravo on savršen za nas i nadamo se da će naša ljubav trajati vječno. Ono što često zaboravljamo jeste da ljubav nije samo kada smo zaljubljeni jedno u drugo. 

Ljubav je kada dijelimo iste snove, želje i ciljeve. Kada prihvatamo jedno drugo sa svim svojim manama i vrlinama. Ako ovoga nije bilo u vašoj vezi, onda vam možda jednostavno nije bilo suđeno.

Pokreće Blogger.