Pozitivna energija je ključ uspjeha i harmonije: Uz 8 feng shui savjeta privucite pravu energiju

Prema feng shui vjerovanju zima je period koji nosi yin energiju. 


Zima je godišnje doba koje najradije provodimo u kući i baš zbog toga je od velike važnosti da se u ovom periodu posvetimo uređenju životnog prostora koji ima veliki uticaj na naše raspoloženje i našu energiju. Prirodna svjetlost u prostoriji je najvažnije pravilo zimskog feng shuia, a uz još nekoliko korisnih savjeta privucite u svoj dom pozitivne energetske vibracije tokom januara i februara. 

1. Promjenite dekoraciju u svom domu; Zimi nam vaš dom može izgledati monotono i jednolično, zato bi bilo dobro da u ovom periodu napravite neke male, ali značajne promjene. Zamjenite stare okvire na slikama i napravite drugačiji raspored istih. 



Ako nemate, ubacite neku ukrasnu vazu ili dodajte nekoliko jastuka u raznim bojama. 2. Koristite eterična ulja citrusa; Miris citrusa pojačava energiju, donosi nam prijatan osjećaj i razbuđuje. Ovi mirisi su se oduvijek povezivali sa zimom i toplinom doma. 

3. Napravite svoj kutak za meditiranje; U svom domu napravite jedam mali kutak koji će da vam služi za meditiranje i opuštanje. Stavite u njega jastuke i svijeće i neka to bude mjesto gdje ćete čitati, opuštati se i meditirati. 4. Topli i mekani predmeti; Na svoj krevet i garniture za sjedenje stavite mekane i tople dekice koje će vam pružiti dodatni osjećaj udobnosti. 



5. Popravite stvari koje su u kvaru; Sve one stvari koje su pokvarene je potrebno ili izbaciti iz doma ili popraviti. Sve ono što ne radi i što je neispravno privlači negativnu energiju. 6. Ponovo organizujte stvari; Procijenite šta vam je zaista potrebno od stvari koje imate u svom domu i njih sačuvajte, a sve ono što vam više nije potrebno bacite. 

7. Nabavite neku novu biljku; Sobne biljke, osim što lijepo izgledaju, pročišćavaju vazduh i privlače pozitivnu energiju. One vam takođe pomažu da se povežete sa prirodom.

Pokreće Blogger.