Ne želim da budem druga opcija - Odaberi mene ili me zauvijek pusti

Kada započinjemo vezu sa nekom osobom često nam je veoma teško da razumijemo prave motive te osobe. 


Zaljubimo se i mislimo da smo upoznali onog pravog, ali se na kraju ispostavi da je ta osoba željela samo da se zabavi sa vama i zanima je samo status "prijatelja a posebnim povlasticama." Treba da znate da ako ne tražite ono što želite, nikada to nećete ni dobiti. 

Nikada nemojte pristajati na manje od onoga što želite i što zaslužujete. Ako primjetite da je muškarac prestao da se trudi, tada je vrijeme da krenete dalje sa svojim životom bez njega. Nikada nemojte trčati za nekim ko ne želi da ga stignete, ne gubite vrijeme sa nekim ko ne želi da se veže za vas. 



Ako već želite vezu, bolje je dati šansu nekome ko je spreman i ko će se potruditi nego nekome kome ćete biti samo prolazna avantura. Ako primjetite da muškarac ne čini ništa kako biste se vi osjećali posebno pored njega, tada je vrijeme da krenete dalje. 

Otiđite od onoga koga čekate,a koji nije spreman da čeka vas. Nemojte se zadržavati razmišljenjem da bi sve moglo biti drugačije kada bi se neke stvari promjenile, jer ako on ne želi da promijeni te stvari ništa drugačije se neće ni desiti. 



Nemojte forsirati nešto što nije suđeno, jer čak i ako jako želite tu vezu ona neće uspjeti. Takva veza nema potencijala. Prestanite gubiti svoje vrijeme i nemojte pristajati na to da nekome budete rezervna opcija. Prepustite se onome kome ćete biti prva opcija, ko će vas voljeti onakve kakvi jeste jer zaslužujete najbolje.

Pokreće Blogger.