Mislili smo da imamo sve i da smo neuništivi - Kako nas je otvoren brak doveo do razvoda

Mog supruga sam upoznala dok sam još bila na fakultetu. Cijela njegova porodica je bila puna buntovnika dok sam ja dolazila iz jedne veoma konzervativne i stroge porodice. 


Moja majka je bila protiv naše veze jer je on bio nekoliko godina stariji od mene i nije prihvatala njegovu porodicu, ali ja sam bila zaljubljena i očarana načinom života njegove porodice. Nas dvoje smo bili veoma zadovoljni sa sobom i svojim brakom. Smatrali smo da je ljubav za jednu osobu, a fizička bliskost je za uživanje sa bilo kim. 

Dogovorili smo se da imamo otvoren brak, ali smo postavili neka pravila. Prvo pravilo je bilo da veza van braka ne smije da traje duže od dvije sedmice. Drugo je bilo da afera mora da se odvija daleko od kuće, a treće pravilo je bilo da svako od nas ima pravo na veto. 



Ta pravila su nas kasnije koštala bolnog razvoda. Oboje smo uživali u flertu sa strane, ali ništa ozbiljnije od toga. Svog muža sam voljela svim srcem i ni u jednom momentu se nisam osjećala kao varalica. Moje srce je pripadalo samo njemu. 

Tri godine nakon što smo se vjenčali moj muž je prvi put imao aferu. Tražio je dozvolu od mene i dobio je. Nikada nisam upoznala njegovu ljubavnicu, ali sam znala da je mnogo starija od mene. Sve se veoma brzo završilo bez posljedica za naš brak. 



Sledeći put, četiri godine kasnije, ja sam započela aferu sa strane. To se desilo nakon što sam rodila našeg trećeg sina. Moj muž me je pogledao okruženu pelenama i u pidžami i samo mi rekao da je vrijeme da krenem u avanturu. Tada sam mislila da je u pravu, zaista mi je trebala avantura. 

Stupila sam u kontakt sa jednim poznanikom od ranije. Malo smo razgovarali i rekao mi je da je razveden i da ima jedno dijete. Ispričala sam mu svoju situaciju i ubrzo smo se upustili u vezu. Odlučili smo da odputovali smo na nedelju dana daleko od kuće i time sam ispoštovala sva pravila. 

Veoma lijepo sam se provela sa ljubavnikom i uspjela sam čak da se zaljubim. Po povratku kući moj suprug i ja smo se vratili svojoj svakodnevnici, ali sam ja veoma često mislila na svog ljubavnika. Godinu dana poslije toga moj suprug je otišao na skijanje sa društvom i tamo upoznao ženu sa kojom se upustio u avanturu, ali po povratku kući poželio je da je vidi ponovo čime je prekršio sva naša pravila. 

Bio je zaljubljen i nije više želio da mi se vrati. Tada smo shvatili da je naš brak gotov. Tri godine kasnije sam se ponovo udala, ali sam svom sadašnjem suprugu jasno dala do znanja da nema švrljanja sa strane. Njegovo tijelo i srce pripadaju meni, a moje tijelo i srce pripadaju samo njemu. 

Moj bivši suprug je oženio svoju ljubavnicu i imaju veoma lijep brak. Ponekad se čak i družimo svo četvoro i mislim da smo čak i prijatelji. Da smo bili vjerni jedno drugome možda se ne bismo ni razveli. Za brak su potrebni iskrenost, otvorenost, poštovanje i ljubav, a odnosi su samo dio tog paketa. 

Shvatila sam da je brak divna, intimna i neophodna stvar, ali tek kad sam se razvela. Zahvalna sam što sam dobila priliku da napravim još jednu porodicu i bolji brak.

Pokreće Blogger.