Iako sam se trudila nisam uspjela sačuvati brak - Svojim ponašanjem muž me natjerao na nevjeru

Odrasla sam uz oca koji je varao moju majku i to je ostavilo veliki ožiljak u mom životu i životu moje sestre. 


Prezirala sam preljubnike i smatrala sam ih sebičnim i samoživim osobama kojima nije stalo ni do koga osim njih samih. Ja sam bila samo obična i skromna mama iz predgrađa, ali to se dogodilo i meni. Prevarila sam svog muža i saznala da nije sve onako kako se čini na prvi pogled kada pomislite na prevaru. 

Ne odobravam prevaru i smatram da je ona glavni uzročnik raspada braka ipak uradila sam ono u šta sam se klela da nikada neću. Imala sam svega dvadeset godina kada sam odabrala muškarca za kojeg ću se udati i kome ću roditi djecu. Tada nisam razumjela šta je to što je zaista važno da bi naš brak trajao. 



Moj muž je bio veoma zgodan i atletski građen tip, ali nažalost to je bila samo fasada. Bila sam sama u braku bez pravog partnea i pravog prijatelja. Nikada me nije pitao kako sam i kako mi je na poslu. Znao je izaći iz kuće a da mi se i ne javi. Nije ga zanimalo gdje idem i šta radim. 

Nikada mi nije dao neki kompliment i osjećala sam da me ignoriše. Nisam bila srećna u braku i imala sam osjećaj da nikada neću biti. Imali smo dvoje djece i htjela sam izvući najbolje iz cijele situacije, a razvod mi nije padao na pamet. Znala sam oplakivati svoj brak i prije nego što je bio gotov. 



Provodila sam noći pitajući se da li će ikada biti bolje i da li ćemo biti srećni. Pokušala sam da razgovaram sa svojim mužem na sve moguće načine, ali nikako nisam uspjela da doprem do njega. Ponekad je čak pokazao želju da popravimo stvar i ja bih se ponadala da će biti bolje, ali to ne bi dugo trajalo. Posvetila sam se djeci i poslu i ignorisala sam svoje potrebe. 

Jako dugo sam stavljala sebe na zadnje mjesto. Kada sam prevarila svog muža to nisam planirala, jednostavno se desilo. Prijateljstvo sa jednim muškarcem je preraslo u nešto više. Sa njim sam poslije mnogo vremena osjetila sreću. Naša ljubav je bila bazirana na poštovanju i razumijevanju, a ne samo na strasti. 

On mi je pružio sve ono za čim sam godinama žudila, a što nisam imala sa svojim mužem. Želim da kažem svima onima koji misle da se nisam trudila da spasem svoj brak da jesam, i te kako sam se trudila. Čitavih 15 godina od 20 koliko je trajao naš brak.

Imate svako pravo da me osuđujete, ni ja ne opravdavam prevaru. Da sam znala da će se ovo dogoditi okončala bih svoj brak mnogo prije. Sada sam u svojim četrdesetim i srećna sam. Duboko vjerujem da je sve ovo bilo neizbježno da se desi upravo ovako kako se desilo.

Pokreće Blogger.