Empatima je teško da kontrolišu svoje emocije -Tamna strana empatije o kojoj niko ne govori

Empati su osobe koje obično doživljavamo kao ljude koji nisu ravnodušni prema osjećanjima drugih. One su brižne, simpatične i milosrdne duše. 


Vrlo rijetko se govori o tamnoj strani empatije iako ona postoji. Empati vide mnogo više stvari na svijetu nego drugi ljudi, a to može da uzrokuje probleme u mnogim područjima njihovog života. Ovo su neke od tamnih strana empatije. 

1. Ne mogu da kontrolišu svoje emocije; Oni teško razlikuju vlastita osjećanja od osjećanja drugih, pa se zbog toga neprestano bore kako bi svoja osjećanja držali pod kontrolom. Oni su toliko svjesni tuđih emocija, naročito tuge, da mogu postati depresivni pod njihovim uticajem. 



2. Zbog toga što mogu sve da osjete mogu biti veoma preopterećeni i umorni; Posebno su osjetljivi na negativnu energiju koja ih veoma brzo umara. 3. Često ih iskorištavaju; Empati su naivne duše koje vjeruju u dobrotu, zbog čega ih ljudi često iskorištavaju. 

Oni su prirodno ljubazni i darežljivi, pa zbog toga lako mogu privući one ljude koji samo uzimaju, a ništa im ne daju. Kada saznaju da su prevareni mogu postati depresivni. 4. Često zanemaruju sebe; Empati su osobe koje radije daju drugima nego što primaju, pa često zanemaruju svoju dobrobit i svoje potrebe. 



Kako se zbog energije koja utiče na njih lako umore, lako zaborave da brinu o sebi. 5. Osjećaju da nose težak teret; Empati su nesebične duše koje svakodnevno primaju veliku količinu informacija. Oni smatraju da uvijek treba da pomognu drugima, što može da im predstavlja veliki teret, jer nisu u stanju da pomognu svoma onima koje sretnu na svom putu. Koliko god da im bilo teško, oni će uvijek pokušavai da riješe probleme drugih ljudi.

Pokreće Blogger.