Žene često svojom zajedljivošću otjeraju muža od sebe - 4 greške koje sam pravila kao supruga

U početku mi je bilo veoma lako svaliti svu krivicu na svog supruga i kriviti njega da je svojom nevjerom uništio naš desetogodišnji brak. 

 

Posvetio se svom poslu, prestao razgovarati sa mnom i uopšte nije učestvovao ni u kakvim porodičnim aktivnostima. Bilo mi je najlakše okriviti njega za razvod. Svi moji prijatelji su me podržavali, naročito kada su i oni saznali da me varao. 

U početku sam se pretvarala da sam nezainteresovana supruga koja pati, ali kada više nisam mogla da se nosim sa razvodom, obratila sam se psihologu. On mi je pomogao da uvidim i shvatim svoje greške, ali već je bilo kasno da se bilo šta popravi. 



1. Djecu sam stavljala na prvo mjesto. Svoju djecu je lako voljeti i tu ne treba da se trudite da ih volite. Ali sa druge strane za brak je potrebno da se trudimo da bi opstao. Kada bi mi moj brak počeo izgledati kao obaveza pobjegla bih negdje sa djecom. Išli bismo na izlete, u muzej, zabavni park. 

Muža nisam nikada zvala sa nama jer sam mislila da je previše zauzet i da ne bi ni htio ići. Čak sam počela sve češće spavati sa djecom jer mi je smetalo što se moj muž često budi noću. 2. Nisam postavila granice sa roditeljima. Moji roditelji su nas veoma često posjećivali. 



Ponekad su dolazili bez najave, pomagali su nam oko kuće radeći stvari koje od njih niko nije tražio da rade. Odgajali su našu djecu pored nas, ali ih nisam htjela uznemiravati i nisam postavila nikakve granice. Moj suprug je bio vjenčan za čitavu moju porodicu. 

3. Omalovažavala sam ga. Smatrala sam da se ljubav odnosi na iskrenost i željela sam da budem iskrena prema njemu, mada sam u tome i pretjerivala. Kritikovala sam ga što je pravio neke greške, a on je zapravo samo radio stvari na svoj način. Razgovarala sam sa njim kao sa djetetom, kontrolisala finansije i kritikovala ga da previše troši. 

A on je samo želio da ugodi meni i našoj djeci. Ponižavala sam ga pred njegovim prijateljima i govorila kako je njegov posao nevažan. 4. Nisam bila iskrena u svađama. Ćutala sam do poslednjeg jer sam željela da očuvam mir u braku. Na kraju se previše toga skupilo, a zatim prasnulo u neočekivan bijes. To je bio kraj.

Pokreće Blogger.