Sve zavisi od nas: Nije do karata koje imate u rukama, već kako ćete ih iskoristiti

Prije nekoliko godina sam se borila sa depresijom. Nisam bila osoba koja sve oko sebe vidi crno ili koja se sažaljeva i ne znam kako sam se dovela do toga.


Nije mi jasno ni danas, nakon sto sam uspjela da se izborim sa tim, kao sam zapala u taj začarani krug. Pročitala sam mnogo kljiga o samorazvoju u tom periodu, a sledećih par citata su ostavile jak uticaj na mene. Ponekad vam je samo potrebna motivacija.

"Želite da znate ko ste? Ne pitajte. Uradite nešto. Stvari koje radimo nas definišu, a ne ono što govorimo" - Tomas Džeferson. Kad sam pročitala ovu rečenicu shvatila sam da imam mnogo planova i snova i da ništa ne radim da bih ih ostvarila. 



Samo sam pričala, a ništa nisam radila. Tada sam riješila da promijenim sve. Skupila sam hrabrost i krenula u ostvarivanje svojih ciljeva. Bilo je teško, ali se isplatilo. Danas živim zivot iz bajke i vodim svoj privatni posao.  

"Nije do karata koje imate u rukama, već kako ćete ih iskoristiti" - Rendi Pauš. Najlakše je naći izgovor za sve, ali treba naći izlaz i iz najtežih situacija. Ništa ne zavisi od okolnosti koje nas okružuju, već od nas samih. 



"Riječi koje izgovorite pretvaraju se u stvarnost u kojoj živite." - Hafiz Širazi. Recite "moram, "hoću" i "mogu" umjesto "ne mogu", "ako samo" i "moram" i posmatrajte kako vam se život mijenja. Kako gledate na život tako će vam i biti. 

"Ne predajte se strahovima. Ako to učinite, izgubićete vezu sa svojim srcem. Postoji samo jedna stvar zbog koje nećete moći da ostvarite svoje snove, a to je strah od neuspeha." Sve u životu postaje moguće ako prevaziđete strah. Ja sam živi primjer toga. 

"Prepreke ne blokiraju put, one su sastavni deo tog puta" - arapska poslovica. Prepreke su tu da nas izazovu da radimo veće i bolje stvari, one su tu da nam pokažu koliko možemo. Kada shvatite prepreke na ovaj način, već ste na pola puta do uspjeha.

Pokreće Blogger.