Šta može značiti kada sanate nevjeru: Čak i najsrećniji parovi mogu sanjati da su prevarili partnera

Rezultati jedne studije u kojoj je učestvovalo 1000 žena pokazuju da je gotovo 60% žena  nekada sanjalo da su prevarile svog partnera. 


Psiholog Deirdre Baret sa Univerziteta Harvard objašnjava kako snovi ne poštuju prvila i kako snovi nemaju granice. Svakome se može desiti da sanja prevaru. Čak i oni parovi koji su u srećnim vezama. Prije nego što krenete da tumačite šta znači sanjati nevjeru treba da razmislite o nekoliko stvari.

Treba da razmislite šta za vas znači prevara, da li se vaš partner pojavljivao u tom snu i da li ste bili svjesni njegovog postojanja? Tek kada dobro razmislite i budete imali odgovor na ova pitanja možete dtumačite značenje sna. 



Ovakav san može da ukazuje na potisnuti osjećaj krivice koji može da vas proganja u snovima. Možda nešto skrivate od svog partnera, pa bi trebali da se zapitate zašto mu niste povjerili ono što vas muči. Nevjera može da bude veoma traumatična, i ta trauma neće proći sama od sebe. 

Čak i ako ste nekad u prošlosti bili izloženi nevjeri, ostaje emocionalni trag. Zbog toga biste trebali da razgovarate sa svojim partnerom i da mu kažete šta vas muči. Još jedan razlog zbog koga možete sanjati nevjeru jeste činjenica da vam nešto nedostaje u vezi ili braku. 



Možda vam nedostaje uzbuđenja i strasti ili je nestala ona iskra koja gorila između vas na početku vaše veze. Da biste to riješili bilo bi dobro da više pažnje posvetite svom partneru i vašem odnosu. Veoma često se događa da sanjte prevaru kada vam se dopadne neko drugi. Veoma često možete da sanjate o nekome, a da niste ni svjesni da vam se ta osoba sviđa. 

Ovo se često dešava ako vam se na primjer na poslu svidi određena osoba. To ne znači da će se vaši snovi ostvariti i da ćete prevariti svog partnera u stvarnosti, to je samo vaša podsvijest odlučila da razmišlja o nekome drugom. Budite svjesni da samo od vas zavisi da li ćete se upustiti u avanturu u stvarnosti ili ćete ostaviti da sve živi samo u vašim snovima.

Pokreće Blogger.