Rođenje kćerke je bilo spasenje za nas - Imala sam jak razlog da rodim iako se moj muž protivio

U četrdeset drugoj godini sam ostala trudna i kada sam saznala bila sam presrećna. Prvog sina sam rodila u dvadesetoj. 


Moj suprug i ja tada još uvijek nismo bili ni vjereni i plašila sam se da će me ostaviti. Naprotiv, on je bio presrećan i svima je pričao kako ćemo dobiti sina, bio je toliko siguran u to. Na kraju smo i dobili sina. Nakon tri godine smo dobili i našeg drugog sina. 

Moj muž je bio presrećan i smatrao je da su naša dva sina pravo bogatstvo. Sada očekujemo naše treće dijete, a moj suprug se ponaša kao da našoj porodici prijeti neka velika prijetnja. Rekao je kako smo tek sada počeli da živimo i da sada vrijeme da mi radimo ono što želimo. 



Da neželi više noćima da ne spava i da se budi zbog bebinog plača. Rekao je da nam još jedno dijete zaista nije potrebno i da će nam samo biti teret. Ali ja sam željela sve to. Dugo sam razmišljala o trećem djetetu. Naši sinovi su sada odrasli i uskoro će svaki da krene svojim putem, a mi ćemo ostati sami. 

Moj suprug i ja nismo više imali zajedničkih interesa i živjeli smo više kao sustanari nego kao bračni par. Smatrala sam d aće ova beba ponovo da nas ujedini. Stalno mi je ponavljao da ne želi to dijete i da će nam beba u ovim godinama samo uništiti život. Ispričala sam djeci sve i oni su me podržali. Bili su srećni što će dobiti još jednog brata ili sestru. 



Čak ni njihova sreća nije mogla da utiče na mog supruga da promijeni svoje mišljanje. Odlučio je da se odseli od nas kod svojih roditelja i rekao je da će se vratiti kada se predomislim i kada shvatim da griješim. Samo je nazvao nekoliko puta da vidi da li sam se predomislila. 

Nisam ni pomišljala da se predomislim čvrsto sam odlučila da rodim to dijete, pa makar to značilo da će da me ostavi. Najvažnije mi je bilo da su moja djeca bila pored mene, da su me podržavala u svemu i bili su presrećni jer su saznali da će dobiti sestru. Nisam ni razmišljala o razvodu. 

Moj muž je imao težak karakter, ali sam znala da će vremenom shvatiti da je pogriješio i da će se vratiti kući. Nikada nije prestao da nas finansira i vodi brigu o nama kako nam ništa ne bi nedostajalo, ali nije mogao prežaliti što ga nisam poslušala. Moj porođaj je prošao bez komplikacija, a djevojčica je rođena zdrava. Bila sam presrećna. 

Čim su mi je doveli uzela sam telefon, uslikala je i poslala svom suprugu fotografiju sa čestitkom. Odmah sutradan je došao u porodilište sa velikim rozim medom. Kada sam mu pokazala našu kćer nije mogao da zaustavi suze. Rođenje naše kćerke je bilo spasenje za nas dvoje. 

Sve ono čega se plašio je nestalo. Naši sinovi nam toliko pomažu oko bebe da mi skoro i nemamo obaveza oko nje. Naša kćerka je donijela ogromnu sreću ušavši u naše živote.

Pokreće Blogger.