Stara kineska mudrost: Vjerujte da Bog ima svoje razloge za sve što vam se dešava u životu

Vaspitana sam tako da na sve u životu gledam sa pozitivne ili sa negativne strane. Tu često nije bilo velikih odstupanja, bila sam opterećena lošim stvarima i nisam primjećivala one dobre. 


Ponekad sam bila toliko očajna da sam mislila da neću preživjeti neka životna iskušenje. Kada je moj suprug ostao bez posla to je za mene bila tragedija i mislila sam da je kraj svijeta. Mislila sam da ćemo morati da prodamo kuću i da ćemo završiti na ulici kao socijalni slučajevi. 

Nekoliko mjeseci kasnije moj suprug je našao drugi posao koji je bio mnogo bolji od prethodnog i mnogo plaćeniji. U svojim promjenama raspoloženja sam išla iz krajnosti u krajnost dok jednog dana nisam pročitala jednu staru kinesku priču koja mi je promijenila život. 



Priča je glasila ovako: U jednom starom kineskom selu zivjeli su otac i sin. Konj koje gu imali i sa kojim su zarađivali za hljeb je jednog dana nestao. Njihove komšije pogođene ovim događajem su redom dolazile da izraze svoje žaljenje zbog situacije u kojoj su se našli. 

Otac ih je upitao: "Zašto mislite da je ovo loša stvar?" Niko nije imao odgovor na njegovo pitanje svi su bili iznenađeni. Sledećeg dana njihov konj se vratio kući vodeći sa sobom krdo divljih konja. Nekoliko dana kasnije njegov sin je pokušao da jaše jednu divlju kobilu koja ga je zbacila sa sebe i mladić je slomio nogu. 



Komšije su ponovo došle da izraze svoju žalost zbog nastale situacije, a on ih je ponovo upitao zbog čega misle da je njihova situacija loša. Nekoliko dana kasnije svi sposobni muškarci su mobilisani u vojsku, samo njegov sin nije bio mobilisan jer zbog preloma noge nije bio sposoban za vojsku. Poenta ove priče je da za sve što nam se dešava postoji neki razlog. 

Sve što nam se dešava u životu treba da gledamo i sa pozitivne i sa negativne strane je nikada ne znate zašto je dobro to što nam se dešava. Trudite se da na sve gledate sa pozitivne strane i pozitivne stvari će vam se i dešavati.

Pokreće Blogger.