Mihail Labkovski objašnjava: Žene se često vežu za muškarca jer misle da im je on jedina šansa

Mnogi muškarci kažu da je nemoguće razumjeti žene jer imaju svoju žensku logiku i pristup stvarima. Ali psiholog Mihail Labkovski zna da je harmoničan odnos sa muškarcem moguć za svaku ženu. 


On objašnjava da je odnos muškarca i žene poseban i drugačiji od svih ostalih odnosa. Prvo što bi žena trebala znati kada se upušta u vezu je ko je ona zapravo. Nijedna žena neće biti zanimljiva muškarcu ako ne zna ko je i šta voli. 

Ako želite da imate uspješnu vezu, prvo što treba da prestanete je da sažaljevate same sebe. Tek tada ćete shvatiti koliko je svako poseban na svoj način, a bez samopouzdanja ništa nećete postići. Neke žene se pretjerano vežu za jednom muškarca iz straha da im je on jedina šansa za ljubav.Boje se da će ostati same i izgubiti jedinu osobu sa kojok imaju kakvu takvu vezu. Labkovski napominje da usamljenost nije nedostatak ljubavi, već nedostatak ličnih interesa. Ako čitav svoj svijet mijenjate zbog nekoga, to znači da nemate svoj svijet. 

Svako bi trebao da poradi na samopouzdanju kako se ne bi doveo u situaciju da postane talac nezdrave veze. Nijedna žena na svijetu ne bi trebala trpjeti nekoga ko joj se ne sviđa u vezi. Ako vam se ne sviđa način na koji se muškarac ponaša, ne treba da ga opravdavate, poštujte sebe i ne dozvolite da se niko ptema vama ponaša sa nepoštovanjem. Zdravi ljudi uvijek prvo biraju sebe jer veza u kojoj se samo jedna strana trudi, može da vam donese samo stres i psihičku nestabilnost. Svaki sukob u porodici, poslu, ljubavi ili prijateljstvu odraz je samo vašeg unutrašnjeg sukoba. 

Zbog toga ne treba samo da se brinete o drugima, već treba prvo da se brinete o sebi. Sreća ne zavisi od vanjskih okolnosti, već od vas samih. Prvava ljubav može biti srećna samo ako je uzvraćena. A tajna srećne veze je da nema tajni.

Pokreće Blogger.