Brak drugačije utiče na muškarca nego na žene, tvrde stručnjaci: Muškarci od njega imaju više koristi

Istraživanja su pokazala da žena u prosjeku produžuje život muškarcu u braku za 5-7 godina, dok muškarac ženi oduzima 2 godine života. Do skoro ove brojke su bile prava misterija, kada se saznalo koji je razlog ovog paradoksa.


Istraživanja su pokazala da samo one žene kod kojih je velika starosna razlika između nje i partnera žive kraće. Jedna grupa naučnika je analizirala živote čak dva miliona parova i otkrila da ako je suprug stariji za 7-17 godina, žena živi za 10% kraće nego što bi živjela sa partnerom istih godina. 

U slučaju da je suprug mlađi 7-9 godina rizik da žena živi kraće se povećava za 20%, a ako je razlika 11-13 rizik se povećava za 30%. Najbolji partner za ženu je osoba iste dobi ili muškarac ne stariji od 5 godina. Ispostavlja se da mlađe supruge muškarcima produžavaju život. 



Muškarci koji traže mlađe partnerke se često odvajaju od stvarnosti, zaboravljaju na životne brige i instinktivno sebi produžavaju život. Žene se tradicionalno previše oslanjaju na brak i previše daju sebe u braku. Muškarci imaju svoj krug prijatelja u kome se ponašaju onakvi kakvi jesu što se prenosi i na brak. 

Žene se u odnosu na njih moraju više dokazivati i moraju biti u stanju da se prilagode muškarcu. To znači da što je veća starosna granica između partnera žena će morati više da se trudi. Mlađim ženama je mnogo lakše da se prilagode, naročito ako se udaju za starijeg muškarca, dok se starija žena mora truditi više kako bi ugodila svom muškarcu. 



Sa druge strane slobodne i razvedene žene nemaju potrebu ni za koga da se žrtvuju i žive samo za svoja zadovoljstva. Jedna teorija je pokazala da starije žene zadržavaju više društvenih veza i da su već prilagođene stvarnosti. Starijim muškarcima je mnogo teže da se dokažu u odnosu na žene. 

Mlađa žena povećava muškarcu ego, a mlađi muškarac ne može to isto da pruži starijoj ženi. Žene bi trebala da preuzimaju manje briga na sebe, a partneri bi zajedno trebali da izaberu laganiji, ujednačeniji i opušteniji život bez obzira na dob.

Pokreće Blogger.