Prvu bračnu noć sam provela u suzama - Moj muž je novac od svadbe brojao sa drugom ženom

Moje vjenčanje se pretvorilo u dramu već na samom početku. Naš prvobitni dogovor da napravimo malu svadbu sa nekolicinom najbližih ljudi prerastao je u svadbu od 150 zvanica. 


Prešla sam preko toga, lokacija je bila dobra odgovarala je kako nama tako i većini gostiju koji su došli na naše vjenčanje. Dogovor je bio da gosti ne kupuju poklone već da daju koverte pošto smo živjeli u malom stanu i nismo imali mjesta za sve poklone koje bismo dobili. 

Novac nam je bolje odgovarao kako zbog plaćanja svadbe tako i zbog drugih stvari. Za mladenačkim stolom smo trebali da sjedimo nas dvoje,i naši kumovi. Dok smo sjedili i čekali da dođe matičar moj muž mi je rekao da će sa nama za sto sjesti i njegov brat i njegova djevojka. 



Kumu je došla bivša djevojka pa će i ona sa nama za sto. Bila sam protiv toga ali sam popustila jer nisam željela sebi da upropastim dan koji je trebao da bude najsrećniji u mom životu. Sjeli smo na kraju ovako: moja kuma, ja i mladoženja i na sredini stola kum i njegova bivša djevojka. 

Znači kum i bivša u centru, a ja mlada na kraju stola. Najveći šok je bio što je u sredini stola u centru pažnje sjedila druga djevojka u bijeloj haljini. Zatim sam ja u četvrtom mjesecu trudnoće ispraćala goste dok je moj novopečeni suprug otišao hitno u toalet i nije se vratio. 



U jednom momentu sam pogledala prema našem stolu i vidjela kako na sve strane lete pocjepane koverte i dvije žene broje pare. Jedna od njih je bila moja svekrva. Moja svekrva je brojala pare koje su pripadale mladencima. Moj suprug je sjedio za drugim stolom sa nekom ženom i kada sam prišla da ga pitam o čemu se radi on je govorio toj ženi da je sve u redu i zahvalio joj se. 

Pitala sam ga šta je to u redu na šta mi je odgovorio da je svadba plaćena i da je to menadžer sale. Pitala sam ga sa čim je platio svadbu na šta mi je rekao da je sa mamom prebrojao pare i platio svadbu. Svadbene pare koje su poklon od gostiju mladoženja broji sa svojom majkom. 

Bila sam u šoku. Sjela sam na drugi kraj sale sa kumom i gledala kako njegova porodica nosi sve što se može odnijeti iz sale. Prvu bračnu noć sam preplakala jer sam tek tada shvatila kakav je moj suprug zaista i da sam prije shvatila da je takav nikada se ne bih udala za njega. 

Problemi u braku su počeli od prvog dana. Suprug me je ostavljao samu sa bebom i odlazio sa društvom kod svoje majke. Psihički me je uništavao, a jedne večeri je došao i izbacio mene i bebu iz stana. Otišla sam kod svojih roditelja i evo već neko vrijeme vodim bitku sa njim oko razvoda. 

Nije sve u parama, ali ne plaćaju se računi od ljubavi i ne živi se od ljubavi. Zar je moguće da odrastao muškarac toliko sluša majku i radi šta mu ona kaže. Udala sam se iz ljubavi i loše sam prošla. Trebala sam prvo skočiti pa reći hop, a ne obrnuto.

Pokreće Blogger.