Priča prevarene žene: Ostala sam u braku sa mužem koji me varao i za to imam dobar razlog

Nije lako ostati u braku sa muškarcem koji je bio nevjeran. Mnogi vjeruju da nije normalno da osoba provede cijeli život samo pored jednog partnera. Uvijek će naći način da izađu iz braka ako to žele. 


Neki će se upustiti u bezazleni flert, seks bez obaveza, vezaće se za nekoga emotivno ali ne i fizički. Sve su ovo oblici prevare ali su takođe i prirodne ljudske potrebe. Kada se vjenčate vi obećavate drugoj osobi da ćete biti tu za nju u svakoj situaciji,i u dobru i u zlu, a to obećanje kršite kada se emocionalno vežete za nekoga drugog. 

Ja sam ostala sa svojim mužem čak i kada sam saznala da me vara sa drugom ženom. Za takvu moju odluku postoje dva razloga. Prvi je taj što smo nas dvoje gradili život zajedno koji ja ne želim da napustim. Kada sam saznala za njegovu aferu stalno smo se svađali i željela sam da provodi vrijeme sa mnom.Bila sam slomljena i nikada se nisam osjećala gore u životu. I on je takođe bio veoma nesrećan. Tada sam odlučila da prestanem da se opirem i da pustim da se stvari dešavaju tako kako se dešavaju. Moj muž je postao smireniji i srećniji, a to je bilo jako važno za dalje funkcionisanje naše porodice. 

Postao je prijatniji, odgovorniji, ljubazniji i pomagao mi je u svim poslovima. Postao je mnogo više od onoga šta sam željela od njega. Drugi razlog je taj što bez njegovih primanja ja ne bih mogla imati život na koji sam navikla. Kupili smo lijepu kuću na dobroj lokaciji. Ja radim na nekim povremenim projektima i koristim slobodno vrijem da se posvetim svojim hobijima. On jako dobro zarađuje i ne želim toga da se odreknem. Ja sam zadužena za održavanje kuće i odgajanje djece. Takođe se brinem i o njegovim roditeljima. 

Ja sam ta koja osigurava da naš dom bude prijatan i ugodan. Ponekad osjećam nepoštovanje, ali ne u toj mjeri da bih ga mogla napustiti otići sa djecom. Možda jednog dana budem imala volje i snage da odem, ali za sada ja ne vidim razlog zbog kojeg bih otišla. Radije ći ponekad biti sama i usamljena nego da izgubim sve što sada imam.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.