Iskustvo jedne žene: 10 stvari koje sam naučila za 33 godine svog života

Bliži se moj rođendan. Sa 33 godine imam jedno dijete, jednog muža, jedan novi posao i deset stvari koje imam da vam kažem, a koje sam naučila za ove svoje 33 godine. 


1. "Jedi govna" spašava tonu živaca ma koliko to bilo nekulturno. 2. Čak i oni za koje si bio spreman da daš bubreg su spremni jednom da odu, zato čuvajte svoje bubrege. 3. Pravi prijatelj je onaj koji nikada neće dozvoliti da te neko pljuje kada nisi tu, ali će tebe pljunuti u lice ako si gad, a svi to ponekad jesmo. 

5. Vjerujte svom želudcu jer su srce i glava skloni prevarama. 6. Svima nam je važno šta drugi misle i to je u redu, samo ne dozvolite da oni budu glasniji od onoga šta vi mislite o sebi.  Ponekad u negativnim mišljenjima drugih ima istine, ali odmjerite sve i vjerujte sebi i u sebe. 



7. Ne stavljajte samo sebe na prvo mjesto. Na prvom mjestu ima mjesta i za tebe i za one koje voliš i koji vole tebe. Oni su tu da se dopunjujete jer biste samo mogli da poludite.  8. Ne krivite sebe. Nemojte uvijek da tražite gdje ste pogriješili, šta vam je ružno i šta može biti bolje. 

Budite nježni prema sebi.  9. Nauči da kažeš odjebi. Ne želim da vas slušam, ne želim da me dodiruješ, ne želim da biudem majka, ne želim danas ništa da radim. Nauči da nećeš. 



10. Treba da imate svojih deset uvijek u glavi, jer sve ono što bi moglo da izgleda kao savijet ne mora da znači da bi moglo biti korisno za vas. Niko vas ne poznaje bolje od vas samih i niko ne zna šta je najbolje za vas osim vas samih.

Pokreće Blogger.