Iskreno priznanje oženjenog muškarca: Supruga me više ne privlači i sramim se zbog njenog izgleda

Da budem iskreen moja supruga me više ne privlači. To nije nešto što rado priznajem drugima, ali morao sam to da izbacim iz sebe. Nikako ne bih htio da je ponizim ili povrijedim. 


Ona je dobra, lijep žena i mnogo je bolji čovjem od mene. Možda će ovo mohje priznanje da dotakne i druge muškarce i žene i da ih navede da preispitaju sebe i svoje postupke. Možda će se nekome ovaj moj razlog biti glup, ali meni to počinje sve više da smeta i time me ona odbija od sebe. 

Moja žena ima prekomjernu kilažu. Gledam je svaki dan i čini mi se da je iz dana u dan sve veća. Trudim se da u njoj vidim osobu u koju sam se zaljubio, ali to je nešto što mi odvlači pažnju i sve što ja vidim su njene kile i njena debljina. Moja supruga je u zadnjih nekoliko godina uduplala svoju kilažu.



Imala je jedan težak period i počela je prekomjerno da jede, čak se odala i piću. Nije joj bilo lako. Imala je problema na poslu i sa svojom porodicom. Možda sam dijelom i ja kriv za to njeno stanje, možda joj nisam bio dovoljno dobra podrška u tom periodu koji je bio veoma težak za nju. 

Supruga me više ne privlači i moj brak pati zbog toga, jer nema strasti, vatre pa čak ni nagovještaja. Moja supruga zna kako se osjećam, iako joj nikada nisam rekao. Ona to osjeća znam to. On to vidi u mom pogledu i riječima koje ne govorim na glas. osjeća to u mom hladnom zagrljaju i čita između redova našeg veoma rijetkog intimnog odnosa kojeg gotovo da i nema. 



Želim da moja supruga smrša, da bude zdrava, da se sviđa meni i da bude ponosna na svoj izgled. Možda ovo zvuči smiješno i površno, mrzim sebe zbog toga, mrzim što ne mogu biti više od ovoga što jesam i mrzim što znam da sam i ja kriv za sve ovo. Moja supruga zaslužuje više i bolje od mene. 

Volio bih ponovo da budem onaj čovjek za kojeg se udala, ali ja više nisam isti. Ja sam se promijenio, moja supruga se promijenila i iako je najbolja osoba koju poznajem ona mi više nije privlačna. Nadam se da ćemo moći nekad ponovo biti ono što smo bili prije.

Pokreće Blogger.