Zašto mnoge žene izbjegavaju brak: "Ne treba da se udaješ kad možeš sama sebi sve da priuštiš"

U prošlosti su postojali dobri razlozi zbog kojih su žene trebale muškarca pored sebe. Muškarci su davali ženama one stvari koje oni same sebi nisu mogle da priušte. Ali u današnje vrijeme potreba za brakom nije ista kao što je prije bila. 


U prošlosti su muškarci bili ti koji su trebali da obezbjede sve za porodicu i da je zaštite, a žene su imale ulogu odgajanja djece i vođenja domaćinstva. U današnje vrijeme mnoge žene imaju mnoge razloge koji doprinose tome da se one sve rijeđe odlučuju na brak. Mnoge žene su shvatile da im nije neophodan brak da bi sebi obezbjedile neke stvari. 

1. Same su sebi dovoljne. Istraživanje iz 2010. godine je pokazalo da su žene u nekim područima prestigle muškarce kada su karijere u pitanju. Žene su takođe prestigle muškarce i kada je edukacija u pitanju. Danas su žene sve i nisu predodređeno samo da kuvaju i vode porodicu.



2. Brak je za njih zastarjela stvar. U prošlosti su se brakovi sklapali iz sasvim drugih razloga. Gledalo se da li oba supružnika dolaze iz dobrih porodica, ulazilo se u brak kako bi se postigli neki ciljevi i kako bi se izvukla neka korist, dok to danas nije slučaj. To više nije slučaj i danas je sve više onih koji smatraju da je brak zastarjela stvar i da dvije osobe mogu da budu zajedno i osnuju porodicu i bez da se vjenčaju. 

3. Ideja braka je nestala. U prošlosti je ženama uskraćivano školovanje pa su bile prisiljene da se udaju kako bi mogle da se ostvare u nečemu. Danas je to drugačije i ideja braka se promijenila. Danas su žene ravnopravne sa muškarcima i ne morajiu da biraju dobro situiranog muškarca kako bi se obezbjedile za budućnost.



4. Žene su se izborile i nastavljaju da se bore za svoja prava. Žene su uspjele da se izbore za svoja prava i dan danas se bore. Muškarci nikada nisu morali da se bore za svoja prava i mnogo puta su bili iznenađeni postupcima od strane žena. Od kada su počele da se bore za svoja prava žene su sve češće počele da se odlučuju da se ne upuštaju u brak. 

5. Ženama nije potreban brak da bi se ostvarile kao majke. U današnje vrijeme zenama nije potreban brak da bi se ostvarile kao majke, čak im nije potreban ni muškarac za to. 6. Žene same su postali muškarci za koje bi htjele da se udaju. Žene više nisu nježniji pol već su postale same sebi dovoljne da se uzdržavaju na svakom nivou. Ne vide potrebu u tome da se udaju jer same sebi mogu sve da priušte.

Pokreće Blogger.