Tajna srećnog braka - "Svaki dan započnite i završite sa poljupcem"

Svako od nas želi da završi u srećnoj vezi ili braku, ali na žalos to se ne događa uvijek svima. Kada ste u braku vi i vaš partner ste ti od koga zavisli da li će vaš brak da bude srećan i da li će da traje.


Potali smo sto parova koji su u braku duže od dvadeset godina koja je tajna za srećan i uspiješan brak. Odgovori su bili različiti, ali mi smo vam izdvojili nekoliko onih koji su bili najčešći. Neki od njih se mogu činiti previše jednostavnim, ali nemojte da vas to zavara jer jednostavnost može da garantuje uspijeh.

1. Činite male stvari.Ako želite da imate sjajan brak fokusirajte se na male svakodnevne stvari. Ti mali gestovi će da stvore uspomene koje će da traju i koje će da vas ugriju u hladnim noćima. Ove mali gestovi mogu da izgledaju kao beznačajni, ali oni su sigurna investicija u vaš brak, nemojte nikada da ih podcjenjujete.



2. Postanite najbolji prijatelji. Vaš bračni partner bi trebao da postane vaš najbolji prijatelj. Oni bi trebali da budu osobe sa kojima želite sve da podijelite, bilo da se radi o dobrim ili loši m stvarima.
3. Naučite da slušate. U braku je veoma važno da imamo nekoga će uvijek da nas sasluša. Na taj način ćete ojačati svoj brak i vaš partner će da zna da na vas uvijek može da se osloni.

4. Pišite ljubavna pisma. Ovo možda jeste staromodno ali je veoma romantično. Svako ko dobije ljubavno pismo će rado da ga pročita upije svaku riječ i da ga čuva zauvijek. Nemojte da robujete  modernoj tehnologiji i potrudite se sami napišete ono šta osječate na papir i stavite ga u kovertu.
5. Vodite računa o sebi. Ako želite da vaš partner vama bude privlačan onda se potrudite da i vi budete privlačni svom partneru. Riješite se loših navika, počnite da vježbate i vodite računa o svom fizičkom izgledu.



6. Dajte svom partneru kompliment. Kada počnete da izlazite sa svojim partnerom on vas je stalno obasipao komplimentima. Vremenom prestajete da ga shvatate ozbiljno ali vam je ipak veoma ugodno da to čujete. Ako ste sigurni da vaš partner voli da čuje kompliment trudite se da im ga češće dijelite.

7. Svaki dan započnite i završite sa poljupcem. Ljubljenje može biti zanimljivo, ljubavno i strastveno. To je način da pokažete svom partneru da je sve dobro i pomaže nam da pokažemo osjećanja bez da kažemo i jednu riječ.

Pokreće Blogger.