Ženske mudrolije: Spasila sam svoj brak tako što sam skoro prevarila muža

Malo je nedostajalo da prevarim svog muža na Božićnoj zabavi koju je organizovala moja firma. Bio je mlađi od mene, moj mlađi radni kolega, arognatan i sa egom većim od planete Zemlje. Nikada se nismo podnosili, stalno smo se svađali i prepirali do tog puta kad smo se sreli na zabavi. Stvorila se neka hemija između nas, on je počeo da mi se udvara i ja sam prihvatila. Pojavila su se neka osjećanja koja sam zadnji put odjetila kada sam upoznala svog supruga.


Počeo je svakodnevno da flertuje samnom i predložio je da se nađemo jednom poslije posla. Pristala sam, ali sam se u zadnjem momentu predomislila. Primjetila sam da je počeo da se poigrava samnom i dala sam mu do znanja da nikada nisam bila nevjerna u braku i da to ne želim da budem ni sada. Mislila sam da će tu sve da stane ali nije. 

Narednih nekoliko mjeseci bila sam razapeta između želje da me ostavi na miru i želje da rezerviše sobu u nekom hotelu i samo me pozove da dođem. U to vrijeme moj muž je bio okupiran poslom i rijetko je razgovarao samnom, a kamoli bio blizak. Sa svojim mlađim radnim kolegom sam se ponovo osjećala mlado, živo i seksi. Htjela sam ponovo da budem ona djevojka koja nosi visoke štikle i koja se glasno smije. Žena koja sam bila je odavno zaboravljena.



Znala sam da ako prevarim svom muža nikada neću biti u stanju da ga pogledam ponovo u oči. Na jednoj večeri sa prijateljicama nekako smo se dotakle mog mladog kolege sa posla. Tada sam saznala da ja nisam jedna koju je pokušao da zavede, već samo jedna u nizu od onih koje nisu bile ništa posebno već samo predmet njegove želje. To je bio šamar u lice koji mi je bio potreban da se dozovem pameti. 

Tada sam vidjela kakav je on zaista. Egoista koji je zavodio žene iz zabave. On nikada nije želio mene on je zelio da ja želim njega. Tada sam sjela i dobro razmislila o svom braku i shvatila da neke stvari trebaju da se promijene. Moj muž i ja smo se dogovorili da malo usporimo sa karijerama i da posvetimo više pažnje jedno drugome. Počela sam češće da se šminkam i da izgledam privlačnija svom mužu.



Fokusirala sam se na svoj brak i život koji sam izgradila sa svojim mužem. Dogovorili smo se da jednom sedmično imamo veče za sebe, kada ćemo nas dvoje da izađemo na večeru i da se posvetimo jedno drugom. Zahvalna sam svom mlađem kolegi jer me je naučio važnu lekciju. Nikada ne bih uspijela da povratim onu staru sebe da nije bilo njega. Nikada ne bih shvatila koliko mi je važan moj brak da nije bilo njega.

Pokreće Blogger.