Odlike srećnih parova - Oni znaju koliko je emocionalna i intimna povezanost važna

Samo osobe koje su u srećnoj vezi znaju koliko pozitivan uticaj ona može da ima na njihov život. Istraživanja su pokazala da postoji razlog zašto neke veze traju a neke ne.


Podatci govore da postoje stvari koje zbližavaju partnere i koje donose harmoniju u njihov život. Oni ističu da parovi koji se druže sa drugim parovima koji su u dugoj vezi imaju veće šance da opstanu i da traju. Takođe ističu da je intimnost i seks u vezi veoma bitna stvar.

1. Emocionalna povezanost. Bez emocionalne povezanosti veza ne može da traje ni mjesec, a kamoli duže. Eksperti otkrivaju da parovi koji su u dugoj vezi uvijek nalaze način da održe emocionalnu povezanos jakom kao i na početku veze. Sve što treba jeste da budete svjesni emocionalnih potreba svog partnera.



2.Sitnice su veoma bitne. Eksperti tvrde da su sitnice zaista važne za srećnu vezu. Ti mali znaci pažnje održavaju partnere povezanim čak i kad dođu ne tako sjajna vremena. 3. Sa djecom ili bez njih. Sprovedena su brojna istraživanja o uticaju djece na parove i njihovu vezu, ali rezultati nisu baš najbolji. Iako djeca mogu da učvrste vezu između partnera, istraživanja su pokazala da su osobe koje su bile u vezi bez djece bile srećnije.

4. Druženje sa drugim parovima. Srećni parovi se druže sa srećnim parovima. Istraživanja su pokazala parovi koji se druže sa drugim parovima koji su u dugoj i srećnoj vezi, imaju veće šanse da će njihova veza da traje. 5. Srećni parovi se svađaju. I srećni parovi se svađaju povremeno. istraživanja pokazuju da parovi koji su se češće svađali na početku veze lakše prelaze preko svađe i lakše riješavaju nastale probleme.



6. Biti prijatelju u vezi je jako bitna stvar. Jedno sprovedeno istraživanje je pokazalo da partneri koji su bili prijatelji prije braka, su mnogo češće srećniji parovi. 7. Intimnost je veoma važna.  Seksualna privlačnost i intimnost igra veliku ulogu u srećnoj vezi. Partneri koji češće imaju seks sa svojim partnerom su srećniji. Ono igra veliku ulogu u podizanju nivoa zadovoljstva u vezi.

Pokreće Blogger.