Izbjegavaju ih u širokom luku - Inteligentne žene bi mogle biti opasne za muški ego

Svima nam je poznato da većina muškaraca bira nježne, drage i ženstvene žene. Činjenica je da će svaki muškarc prije da se skrasi pored nježne i darage žene negopored jake i nezavisne žene.

 

To im je jednostavno u krvi i dako je bilo uvijek ako pogledamo kroz istoriju. To je nešto što je zapisano u njihovom genetskom kodu, ali da li je to stvarno tako. Da li muškarce zaista više privlače nježne žene od onih jakih i dominantnih. Da li ih privlače nježnije žene zato što oni na taj način mogu da se osječaju snažđniji i dominantniji u vezi ili se osjećaju ugroženo pored pametnih i jakih žena? 

Prema nekim istraživanjima postotak muškaraca koji je pristao na vezu sa ženom za koju misle da je pametnija od njih je čak i manji od očekivanog. Iako je većina njih izrazila divljenje upravo prema takvim ženama nisu pokazali interesovanje za romantičnu vezu sa njima.



Većina muškaraca se izjasnila da želi da bude u vezi sa inteligentnom ženom, ali kada su im pokzali koliki je njihov koeficijent inteligencije većina muškaraca je odustala. Takođe je jedno istraživanje pokazalo da muškarce ne dotiče mnogo ako ih nadmudri pametna žena. 

Mnogi od njih su se izjasnili da im to ne smeta, ali ako se radi o njihovoj partnerki onda bi to moglo da ih povrijedi i da bi to moglo da povrijedi njihova osjećanja. To bi mogao da bude jak udarac na njihovu muškost i na njihov ego.


 
Inteligentne žene zaista mogu da budu prijetnja za muški ego, zbog čega muškarci pokušavaju da imaju bilo kakvu emotivnu vezu sa njima. Ako sebe smatrate jakom ženom i već ste imale priliku da se sretnete sa muškarcima sa ovakvim ponašanjem, to ne znači da nešto nije u redu sa vama. Vi ste fantastična žena koja ne bi trebala da se mijenja ni zbog koga ili pristajati na manje nego što zaslužuje.

Pokreće Blogger.