Toksična ponašanja koja mnogi shvataju kao ljubav - "Stalno govori koliko bi mu život bio jadan bez vas"

Prava ljubav nije takmičenje, ko će kome učiniti više dobra.


Toksično ponašanje nije uvijek očigledno. Ponekad je skriveno i uopšte nije onakvo kakvo očekujemo. Stoga možemo sebe prevariti misleći da je to ljubav, dok je u stvarnosti manipulacija. Kako primijetiti?

1) Vaš partner vas za sve stalno krivi Uvijek ste kriv. Čak i kada je očito da je pogriješio. Čak i kada niko nije kriv. Čak i kad se izvinite. Ovakvo ponašanje partnera pokazuje da ne želi naći rješenje problema, ne želi vas prihvatiti takvim kakvi ste.



2) Osoba opravdava svoje toksično ponašanje rekavši da je to jednostavno zato što vas mnogo voli Ako čujete prečesto takav izgovor, ovo je klasičan slučaj manipulacije. Pokušava vas kontrolisati. 3) On stalno provjerava gdje ste i s kime Jednostavno: on vam ne veruje. Ali, uvijek kaže da ste vi krivi. Ali u stvari je problem u njegovim kompleksima.

4) Stalno te upoređuje sa bivšom Čak i ako kaže da ste puno bolji od njegove bivše, kada se to stalno događa, to znači da on još uvijek razmišlja o njoj i ne može je zaboraviti. A to je veoma loš znak. 5) Stalno vam govori koliko bi njegov život bio jadan bez vas Da on neće preživeti bez tebe. Ovo je njegov način da vas zastraši kako ne biste otišli. A ovo je manipulacija.



6) Učini nešto za vas tako da osjećate da mu nešto dugujete Kao da mu dugujete ljubav, podršku, vjernost, kao da mu dugujete cijeli život. Ne dozvolite da vas ovo zavara. Prava ljubav nije takmičenje, ko će kome učiniti više dobra.

Pokreće Blogger.