Ne treba mi čovjek koji se vraća - Trebam nekoga ko ne odlazi

Nedavno sam pročitala citat: „Ako se neko vrati, onda je on vaš čovjek, a ako ne, onda to nije sudbina“. I mislila sam tako.


Ali ako te neko voli, a ovo je sudbina, zašto bi onda uopšte otišao? Iznova i iznova, neko iz moje prošlosti se povremeno pokušava vratiti u moj život. Muškarci koje sam upoznala prije nekoliko mjeseci, ili čak godina, uvijek se iznova pojavljuju i traže drugu priliku.

Svi su bili različiti, svaki sa svojim razlogom zbog čega smo se rastali. Netko nije bio spreman za ozbiljnu vezu, s nekime vrijeme nije bilo prikladno ili je možda shvatio da mi ne može dati ono što mi treba. Možda su se promjenili, možda su sada spremni. Možda su ovaj put iskreni i stvarni.



Ali mene nije briga, morali su me zadržati. Sada nije važno šta kažu ili rade. Ovi muškarci su bili gosti u mom srcu, turisti u mom tijelu, igrači mojeg uma i ostavili su mi gorak okus na usnama. Ostavili su me sa slomljenim srcem, nije ih bilo briga.

Ostavila sam ih u prošlosti i više se ne želim da se vraćaju u moj život. Ali želim im sve najbolje, nadam se da su sretni. Vjerujem da se ljudi mijenjaju, vjerujem u drugu priliku, ali vjerujem da kad pronađete svog muškarca, ništa vas neće spriječiti da budete s njim.



Jer kad te neko istinski voli, ne odlazi. Shvatam da boravak nije uvijek najlakša odluka. Kada dođe do svađe, nesporazuma, sukoba, uvijek je lakše otići nego riješiti problem. Ali čak i ako je mnogo teže ostati sa mnom, želim muškarca koji je spreman riješiti probleme, a ne pobjeći.

Želim muškarca koji ne odlazi kad sam lošeg raspoloženja. Želim nekoga tko će ostati samnom čak i kad me je teško voljeti. Nitko nije rekao da je voljeti lako. Ali ako me takvu voli, shvatit će da ću ga i ja takvog voljeti. I zajedno s ovim pristupom možemo se nositi sa svim.

Umorna sam od odlaska ljudi. Umorna sam od početka. Želim čovjeka koji ostaje i gradi mi kuću u mom srcu. Ko razumije da nisam savršena, da neće sve biti jednostavno. Ali isplatiće se. Jer ja neću odustati. I ja ću ga voljeti i ceniti. Nikada neću otići kao i ostali.

Pokreće Blogger.