"I muškarci vole da ih razmazite" - 7 savjeta kako da se više povežete sa vašim muškarcem

Bez obzira kako su stvari počele, kakav je bio osjećaj kada ste se prvi put zaljubili ili kroz šta ste sve prošli, vaš fokus bi sada trebao biti na pronalaženju jednostavnih, slatkih stvari kako biste održali čvrsta osjećanja duboke povezanosti između vas.


Razmislite o tome u čemu najviše uživate, kada se osjćate povezani jedno sa drugim i događa li se to često. Pogledajte širu sliku zajedničkih iskustava kako biste vidjeli načine na koje doprinosite dinamici između vas dvoje. Možda to ne shvatate ali već imate sve što vam je potrebno da biste produbili intimu u vašoj vezi.

Dopustite mu da upozna pravu vas; Ako se suzdržavate od prave sebe možete da počnete da osjećate krivicu, sram ili tjeskobu jer pokušavate shvatiti kako da predstavite pravu sebe svom muškarcu. Zapamtite da pravi trenutak za to ne postoji i jednostavno treba to da učinite. Ako predugo čekate on će to osjetiti i počeće da se osjeća nelagodno. To može biti razlog zbog kog niste osjetili čistoću te duboke povezanosti između vas



Uradite nešto za sebe; Kada usrećite sebe, ako vas on voli, zbog toga će vas voljeti još više. Voleći sebe, postaje lako uključiti i njega u taj krug ljubavi. Ako mu date svu svoju ljubav a ostavite samo mrvice za sebe, kasnije ćete mu sigurno zamjeriti na tome. Ljubav je u ravnoteži. Voljeti sebe je prioritet. Voljeti drugoga je poklon.

Radite nešto zabavno; Bez obzira šta radite zajedno, koncerti, sport, kuhanje, odmor itd, djeljenje ovih iskustava mnogo govori. Čak i ako on voli neku aktivnost više od vas, uranjanje u njegov svijet na trenutak pomoći će vam da shvatite puno više o ovom muškarcu kojeg volite. I on će da cijeni to što ste pokušali. Možete mu reći ša vam se svidjelo a šta nije na način da dijelite informacije, umjesto da kritikujete nešto što on voli cijeli svoj život.



Pitajte ga za mišljenje; Svi volimo biti centar nečije pozitivne pažnje. Pokažite mu da uživaze slušati ga i on će se osjetiti povezano. Dodatni način da mu pokažete da ga poštujete, divite mu se i cijenite ga jeste uspostavljanje kontakta očima i pokazivanje drugih znakova aktivnog slušanja, poput klimanja glavom.

Izbjegavajte upoređivanje; Pokušajte da ge ne upoređujete sa drugima u svojim mislima, i nikako to ne činite naglas. Poređenje je negativno i neproduktivno. Ono što vidite je ono što dobijete, zato se fokusirajte na ono što se dešava među vama i ojačajte to.

Pudite pažljivi; Pripremite mu mu večeru koja uključuje njegovu omiljenu bocu vina. Ostavite mu kolačiće, bombone ili slatku poruku u ladici za čarape. Važno je raditi slatke stvari jedno za drugo. Budite mu najbolji prijatelj i ljubavnik. Kada počnete da radite slatke stvari jedno za drugo, veza poštovanja, pouzdanosti i povjerenja jača.

Pokažite iskrenu zahvalnost; Reći „Hvala“ je moćno sredstvo koje uzražava priznanje za njegove misli i postupke. Ponekad koristimo ove riječi, ali zaboravljamo njihovu svrhu ili ih izgovaramo bez osjećaja. Ali kada ovu frazu izgovorite pažljivo i iskreno on će to da osjeti.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.