Duško Radović mudro objasnio: "Svi bi željeli dugo da žive i da im bude lijepo - A to je malo teže"

Niko ne veruje lepim ženama. Suviše su lepe da bi bile verne. Takav je slučaj i sa pametnim muškarcima.


Sigurno ste nekada uhvatili sebe ili vaše najbliže da kukaju kako im je teško u životu, kako nemaju sreće i uvek za nečim tragaju. Ali tu nije kraj, čak i kada dobiju ono što žele i dalje su nezadovoljni! Aforizmi Duška Radovića nas pokreću da se duboko zamislimo nad svojim rečima i postupcima i da život sagledamo iz jednog drugačijeg ugla.

„Malo je života bez šavova i zakrpa… Ne može! Čovek je proklet! On bi hteo i dugo da živi i da mu bude lepo. E, a to je malo teže. Ne može! Može dugo, ali iz parčića. Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu…



Svakome se primeti gde je šav, nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! A ako ga tako volimo, onda nije red da ga ogovaramo i da mu nalazimo mane. Je l’ tako?!”

1) Juče i prekjuče bili ste na imanju i osećali ste se dobro. Danas se vraćate na ovo naše zajedničko nemanje i ponovo postajete bespomoćni i mrzovoljni. Izgleda da drukčije i ne može. Ono što imamo na jednoj strani, to mora da fali na nekoj drugoj.



2) Oni koji izdaju i štampaju papirni novac mogli bi sa jedne strane svake novčanice štampati i uputstva za upotrebu. Mnogi građani imaju para, ali ne znaju šta sa njima da rade. 3) Ko želi da je stalno u pravu, mora često menjati mišljenje.

Pokreće Blogger.