Jasni znakovi koji mogu pokazati da vam posao uništava život - Vrijeme da kažete dosta

Što ste dulje u negativnim mislima i neproduktivnom ponašanju, to ćete se gore osjećati, a čini se kako je to začarani krug


1. Ne možete prestati razmišljati o poslu Vaše bi večeri trebale biti rezervirane za opuštanje, obiteljski život i obaveze vezane uz dom. No, ako i kod kuće neprestano vrtite filmove s posla, ne možete prestati razmišljati o sukobima, kritikama ili pak uvredama - to ozbiljno ugrožava vaš privatni život, kaže Morin.

To je razmišljanje put u depresiju, a najčešće je posljedica nezdravog radnog okruženja. 2. Mučite se samo da preživite dan Zapeti kad je potrebno ili svladati nove vještine je sasvim u redu, ali ako vam je baš sve tlaka, onda ste vjerojatno u krivoj struci.



3. Prezirete nedjelju Nedjelja bi trebala biti puna zabave, opuštanja ili produktivna za nekog tko uživa u hobijima, a neka zdrava doza tuge jer vikend završava je sasvim prirodna. No, provedete li cijeli dan ogorčeni jer u ponedjeljak morate na posao, jasno je da nešto ne štima.

4. Teško vam je otići na posao Svako jutro vam dolazi ideja da se javite kako ste bolesni, a u isto vrijeme tražite razloge samo da se uvjerite da morate ustati. Jedno je voljeti svoj krevet, a druga stvar je biti bez ikakvog motiva za odlazak na posao.



5. Zbog posla vam dođe da plačete Loš dan na poslu je normalan za svakog, pa čak i one koji apsolutno uživaju u onome što rade. Biti vječno sretan jednostavno nije zdravo i realno, ali s druge strane, ako posao stalno utječe na vaše raspoloženje, promjena bi mogla biti dobar smjer.

6. Nadređeni vas stalno kritiziraju Vama je možda sve u redu, a u isto vrijeme šefovi se očito s time ne slažu jer vas zasipaju kritikom na kritiku. Ako ste u ovakvoj situaciji, mogao bi vas snaći i gubitak posla.

7. Šef se okomio na vas Suludo bi bilo očekivati da ćete se slagati sa svakim šefom. No, to ne znači da trebaju stvari biti i na rubu sukoba. Ako imate osjećaj da ste šefu na piku, pokušajte što brže otići iz te situacije i izbjeći rad u toksičnom okruženju.

8. Sram vas je vašeg posla Kad dođe trenutak da prijatelji dijele zabavne priče s posla, vama pada na pamet da što brže popijete piće i krenete doma. Uz to što nemate zabavnih priča, još je groznija situacija i ako ste na poslu kojeg vas je sram i to je još jedan znak da pronađete novi.

9. Ne možete napredovati Posao vam nije loš, ali vi želite više i ne čini se da na trenutnom radnom mjestu možete napredovati. U tom slučaju priliku za napredak trebali bi potražiti na drugom mjestu.

Pokreće Blogger.