Sljedeće godine nam stiže “Velika konjukcija” - Novi izazovi i potencijali

Jupiter i Saturn nas uvode u novu eru


Tijekom 2020. će se stvarati atmosfera iščekivanja na rubu nove ere, dok će istovremeno stari problemi ponovo izroniti, kao i potreba njihovog rješavanja. Jupiter i Saturn imaju obrazac formiranja njihovih konjukcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih 200 godina, poput pojavljivanja u vodenim znakovima od početka 15. stoljeća do početka 17. stoljeća, a u vatrenim znakovima od početka 17. stoljeća do početka 19. stoljeća.

Poznata kao „Velika konjukcija“, ciklička konjukcija između Jupitera i Saturna koja se pojavljuje svakih dvadeset godina je bila vodeća metoda razgraničavanja vremenskih razdoblja u tradicionalnoj astrologiji. Nakon 800 godina, ona uvodi novi ciklus u zračnim znakovima te donosi velike promjene (zadnji put je bila u kasnom srednjem vijeku!).



Kada se Jupiter i Saturn spoje istovremeno postoje snage odumiranja starih formi kao i plodnost novog rasta koje počinju poprimati oblik. U prošlom stoljeću, njihov ciklus se uskladio s tranzicijom unutar dekada, s konjukcijama i opozicijama između Jupitera i Saturna koje su obilježavale početak svake dekade.

Na primjer, bila je konjukcija Jupitera i Saturna 1980-te, a opozicija 1990-te, konjukcija 2000-te i opozicija 2010-te. Jupiter i Saturn će formirati sljedeću konjukciju 21. prosinca/decembra 2020. godine na prvom stupnju Vodenjaka tako da će većina 2020. biti na kraju njihovog ciklusa.



Stvorit će se tijekom godine atmosfera iščekivanja na rubu nove ere, dok će istovremeno stari problemi ponovo izroniti kao i potreba njihovog rješavanja. Jupiter i Saturn zajedno kombiniraju ekspanzivnu i maštovitu viziju sa strukturom i disciplinom potrebnom za manifestiranje rezultata kao i odbacivanje nebitnog.

Dok Jupiter označava darežljivost i sretne prilike, može također dovesti do egoistične pohlepe i zabluda o veličinama koje zahtijevaju promišljeno fokusiranje na Saturn da sreže višak i ojača ono što je zrelo.

Istovremeno, potrebna nam je inspirirajuća revitalizacija Jupitera da ublaži negativnu stranu Saturna koja može donijeti strah od ograničenja i prepreka te dovesti do depresivne stagnacije. Tijekom 2020. bit ćemo u konstantnom balansiranju između Jupitera i Saturna s potrebom da se prebacujemo između sintetizirajućeg rasta Jupitera i metodičkog preraspoređivanja Saturna.

Iako je konjukcija Jupitera i Saturna koja se događa svakih dvadeset godina uvijek važna, njihova zajednica u 2020. ima posebnu izvanrednu važnost. Jupiter i Saturn imaju obrazac formiranja njihovih konjukcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih dvjesto godina, poput pojavljivanja u vodenim znakovima od početka petnaestog stoljeća do početka sedamnaestog stoljeća, a u vatrenim znakovima od početka sedamnaestog stoljeća do početka devetnaestog stoljeća.

Od 1802. godine Saturn i Jupiter konjukcije su se pojavljivale u zemljanim znakovima, a posljednja se pojavila 28. svibnja/maja u znaku Bika. Nakon konjukcije Jupitera i Saturna u Vodenjaku 2020., nastavljat će se konjukcije Jupitera i Saturna u zračnim znakovima do 2159.

Tako je 2020. na kraju perioda od dva stoljeća u kojem se Jupiter i Saturn združuju u zemljanim znakovima. Dok zemljani elementi označavaju fokus na materijalnoj sigurnosti i konsolidiranju resursa koji se opiru promjeni, era zraka će donijeti poremećaj uspostavljenog reda i dramatične promjene u kolektivnim idejama i načinu na kojem komuniciramo.

Ne samo da će se Jupiter i Saturn ujediniti u Vodenjaku, već će također formirati katalitički kvadratni aspekt s Uranom u Biku. S ovim ključnim prekretnim momentom na našem putovanju, munje Jupitera i Saturna ne samo da će srušiti stare društvene strukture, već će nas također natjerati da napustimo stare osobne snove i drame za koje smo bili vezani.

Kako započnemo novu eru Jupitera i Saturna, pojavit će se novi izazovi i potencijali za koje ćemo trebati napraviti mjesta u našim životima. Tijekom 2020. zapitajte se što trebate ostaviti iza sebe i što zaista želite nastaviti provoditi i dalje.

Izvor: atma.hr

Pokreće Blogger.