Važno je da znate: Situacije u kojima nikada ne bi trebalo da ćutite

​Navodimo situacije u kojima jednostavno nemate pravo da uskraćujete sebi svoja prava!


Kada vas povređuju; I nije to samo neka duhovna, već i fizička povreda! Sada prigovarate kažete da, uvijek date primjedbu, ako vam neko u autobusu nagazi na nogu? Da, to je moguće. Ali kada ste u krevetu sa svojim suprugom i povređuje vas tokom seksa, da li mu kažete to?

Ili ćuteći patite, ne odlučujući da prekinete proces? Znate da muškarac nije vidovnjak, on stvarno ne zna da vas boli. Recite mu o tome. Ako vas voli, sigurno će prestati da se ponaša brutalno. A ako ne ... Pa, sa potpunim egoistom, malo je vjerovatno da će vam biti dobro.



Kada manipulišu vama; Prelijepo vidite da vam prijateljica laska samo sa ciljem - da radite ono što joj treba. Padajući na ovu manipulaciju, ne samo da se predstavljate u očima prijateljice kao povodljiva glupačica, već i formirate u sebi kompleks žrtve.

Kao, svi vas iskorišćavaju kako žele, a vi ćuteći patite. Kažite manipulatoru sve direktno, što mislite o njemu i njegovim metodama - i biće vam mnogo lakše živjeti. Kada se vaše potrebe ignorišu; Prelijepo znajući da ste umorni nakon posla, ukućani, kao da se ništa nije dogodilo, zahtijevaju od vas poslastice i idealan red u kući?



Ako poslušno idete do šporeta i zaspivate dok čistite kadu, ne očekujte da će neko cijeniti vašu požrtvovanost. Jednostavno zato što se okruženje odnosi prema vama kao prema čovjeku koji ima puno dužnosti i nema prava - ukratko, kao prema robu. Da li ste zadovoljni ovakvim stavom?

Kada vas obmanjuju; Možete se pretvarati da nijeste primijetili miris duvana od sina tinejdžera i zgužvanu stranicu u svom dnevniku. Međutim, iza prevare, pogotovo ako ste prevareni od nekoga vama bliskog, uvijek se krije neki problem.

O njemu treba razmišljati - i pričati. Možda se vaš sin boji da ćete nakon što saznate njegove ocjene prestati da ga volite? Prevara je dokaz problema u odnosima, ćutati o tome ni u kom slučaju ne treba.

Kada ste prisiljeni da radite stvari koje su vam odvratne; Svaki čovjek ima svoje principe, koje kada naruši, gubi samopoštovanje. Ovo je mnogo ozbiljnije nego što mislite! Ako ispujavate volju šefa i oprezno istisnete iz kolektiva kolegu, možda će te zadržati dobro mišljenje uprave, ali da li će te se stidjeti sami sebe?

​Možda, prisiljavajući vas da učinite nešto što je neprihvatljivo za vas, sagovornik vam obeća neke prednosti, i tada vam se učini da takav dogovor obećava koristi. Toliko veliku da zbog toga treba izgubiti samopoštovanje?

Pokreće Blogger.