Važne lekcije o ljubavi koje većina žena kasno shvati - "Ne može se niko natjerati da te voli"

"Ne budi žena kojoj treba muškarac. Budi žena koja je potrebna muškarcu."


Ponekad ne naučimo lekciju iz prvog puta. Naročito kada je u pitanju ljubav, koja nas zaslijepi, stavlja na nas ružičaste naočare. Jer ponekad počinjemo da je razumijemo prekasno. Evo najmanje 3 lekcije koje su možda druge žene shvatile prije mene:

1. Ne može se niko natjerati da te voli Sve što možeš učiniti je biti ona koja se može voljeti. Sve ostalo zavisi od drugog čovjeka. Bez obzira koliko da se trudiš da voliš i brineš o čovjeku, to neće izazvati u njemu ista takva osjećanja.Ali to nije kraj svijeta! Da sam to ranije znala, ne bih žrtvovala sebe zbog ljudi koji nijesu namjeravali da mi isto uzvrate. Doživljavala sam kao ličnu krivicu, ako me neko nije volio. Mislila sam da nešto nije u redu sa mnom.

Stvar je u tome da možemo biti samo najbolja verzija sebe, da bismo dali drugima maksimalne razloge da nas vole. U suprotnom, ne možemo natjerati da nešto osjećaju prema nama. Isto važi i za nas: ne moramo voleti nekoga zato što on nas voli. To je naš izbor i samo naš!2. Svako voli na svoj način, daje tu ljubav koju umije, a ne onu koju mi očekujemo Svi ispoljavaju svoja osjećanja na svoj način. Ne treba govoriti kako treba da vas vole. Ljubav je odraz čovjekove duše. Naučite da prihvatite njegovu ljubav takvu kakva jeste. Cijenite to i budite zahvalni.

3. Bezuslovna ljubav ne treba da bude samo prema drugim, već i prema sebi Mi znamo voljeti u određenim uslovima, mi znamo da sudimo i kritikujemo. Ali ako prestanemo to da radimo, tada ćemo moći da osjetimo pravu ljubav. Treba početi od sebe: naučiti voljeti sebe u bilo kom obliku, a zatim i druge.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.