Mihail Labkovski o sreći: "Mnogo ljudi živi u zabludi - Traže sreću u novcu, putovanju, karijeri, partneru"

Sreća nije ljestvica koju ćete jednog dana dostići, uloživši napor


Mnogi misle da je sreća u novcu i postignućima. U tome kakav je status čovjeka, koliko nula je na njegovom bankovnom računu i šta on upisuje u svoju poresku prijavu. ​Drugi misle da je sreća da ispune maksimalno plan. Roditi djecu, steći dobar stan, letjeti tri puta godišnje na more i biti potpuno "normalan", društveno prihvatljiv po svim kanonima.

Treći misle da je sreća kada imate mnogo prijatelja koji vas stalno zovu negdje, beskrajni niz sastanaka, stalni događaji kao što su putovanja i zabave ... I niko nije u pravu. Jer sve gore navedeno nijesu ništa drugo nego instrumenti.



Imam jednog prijatelja, multimilionera. Jednom me je pozvao da me pita da li da kupi mermernu dasku za sjeckanje za trista eura. - Ako ti se sviđa? Uzmi. - Ali ona ne vrijedi tog novca ... Govorim o tome da možete imati puno novca, ali da ne znate da uživate u njemu. Uopšte.

Možete imati divnu porodicu, ali se ne osjećate srećno kada dođete kući umorni od posla. Možete raditi ono zašta ste predodređeni, ali ako se usmjerite na dostignuća i platu, nikada nećete iskusiti zadovoljstvo od toga da se bavite omiljenim poslom.



U stvari, sreća nije u novcu, mužu / ženi, nije u putovanju, niti u karijeri. Nije u pozivu, i nije u prijateljstvu. Ona je u tome kako živite SADA. Sreća nije ljestvica koju ćete jednog dana dostići, uloživši napor. Bezvrijedni snovi zbog kojih ste stradali dugi niz godina.

Oni koji su išli ka ​​svojim snovima kroz krv, znoj i bakrene cijevi to će potvrditi. Sreća - to je kada se probudite i osjećate se dobro. Tek tako. Jedete doručak i ukusan vam je. Idete na posao i čak vam se sviđa tramvaj.

Dolazite kući i bavite se djecom, jer osjećate zadovoljstvo a ne da ispunjavate roditeljsku dužnost. Tada je put do vaših ciljeva ekvivalentan trenutku njihovog postizanja. Da li razumijete? Sreća je OVDJE I SADA.

Pokreće Blogger.